• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Verwacht grote veranderingen tegen Engeland"

  De Belgen spelen donderdag hun derde groepswedstrijd tegen Engeland. Een speciale wedstrijd voor de Premier League-Duivels, maar bondscoach Martinez zal roteren. Zeker omdat Eden Hazard, Dries Mertens en Romelu Lukaku mogelijk geblesseerd zijn.

  Drie spelers kwamen niet ongeschonden uit het duel tegen Tunesië. Romelu Lukaku moest gewisseld worden met last aan zijn enkel, Eden Hazard voelde iets in zijn kuit en Dries Mertens kreeg een tik tegen zijn enkel. Aanvoerder Hazard nam op zijn persconferentie zelf de twijfel al weg. "Het is iets kleins. Ik denk dat het morgen al veel beter zal zijn."

   

  Toch houdt bondscoach Roberto Martinez een slag om de arm met het oog op de volgende match. "Morgenvroeg beginnen we te werken." Zullen er spelers mogen rusten tegen Engeland? "Als ik nu 7 dagen had om de volgende match voor te bereiden en dan nog eens 7 dagen voor de achtste finales, zouden we tegen Engeland met dezelfde 11 spelers starten."

   

  "Ik geloof dat het belangrijk is om bij een nationaal team ook automatismen te kweken. Maar de realiteit is dat we al gekwalificeerd zijn. Er zullen dus kansen zijn voor andere spelers, spelers die het ook verdienen om te spelen op een WK. We moeten ook de blessures evalueren. Ook dat zal een invloed hebben op onze opstelling tegen Engeland. Maar het is duidelijk, er komen grote veranderingen tegen Engeland."

   

  Hoe groot is de schade bij Lukaku? "Het zijn de ligamenten van zijn linkerenkel. Hij kreeg een trap op het einde van de eerste helft. Hij probeerde nog te spelen, maar het ging niet. Hij zal beordeeld worden en over 48 uur weten we meer."

  Roberto Martinez bij Peter Vandenbempt

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.