• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku stapelt de records op en evenaart Wilmots en Maradona

  Romelu Lukaku breekt alle Belgische records.

  Romelu Lukaku heeft met zijn twee goals tegen Tunesië heel wat records gebroken. De spits van de Rode Duivels is nu de Belg met de meeste goals op een WK en op EK's en WK's samen. Hij zit nu al aan 40 goals voor de Rode Duivels.

  Lukaku evenaart Wilmots en doet beter dan Ceulemans

  Romelu Lukaku heeft Marc Wilmots geëvenaard als Belg met de meeste doelpunten op een WK-eindronde. Beiden hebben er 5 achter hun naam staan. Lukaku scoorde 4 jaar geleden tegen de Verenigde Staten, in Rusland maakte hij 2 goals tegen Panama én tegen Tunesië. Ex-bondscoach Marc Wilmots scoorde 2 keer op het WK 1998 in Frankrijk en 3 keer in 2002 in Japan en Zuid-Korea.

   

  Dat is niet het enige record voor Lukaku. De goalgetter is de eerste Belg die vier keer raak treft op één WK. Hij zit nu ook aan 7 doelpunten op WK's en EK's samen en dat is 1 doelpunt meer dan Jan Ceulemans. Ceulemans scoorde 6 keer verdeeld over het EK 1980, EK 1984, WK 1986 en WK 1990.

   

  En nog iets voor op de bucket list van Romelu Lukaku: nog geen enkele Belg is erin geslaagd om een hattrick te scoren op een WK.

  Lukaku doet even goed als Maradona in 1986

  Romelu Lukaku is de eerste speler die in twee opeenvolgende wedstrijden op een WK twee goals of meer maakt sinds Diego Armando Maradona in 1986. De Argentijn scoorde op het WK in Mexico twee keer in de kwartfinale tegen Engeland en in de halve finale tegen België.

   

  Opvallend Gary Lineker deed op dat WK nog iets beter. Hij was goed voor een hattrick in de groepswedstrijd tegen Polen en vond twee keer de weg naar het doel in de achtste finales tegen Paraguay.

  Topscorer aller tijden bij de Rode Duivels

  De nog altijd maar 25-jarige Lukaku maakte al in 2010 zijn debuut voor de Rode Duivels, in november van dat jaar maakte hij in Rusland zijn eerste goals in het shirt van de nationale ploeg. Minder dan 8 jaar later zit hij al aan 40 interlandgoals.

    speler goals interlands periode
  1. Romelu Lukaku 40 71 2010 - ...
  2. Bernard Voorhoof 30  61 1927 - 1940
  2. Paul Van Himst 30 81 1960 - 1975
  4. Marc Wilmots 29 70 1991 - 2002
  5. Jef Mermans 28 56 1945 - 1956

  Video: 4 schoten op doel, 4 doelpunten

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.