• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het zou interessanter zijn dat de Duivels 2e worden in hun groep"

  "Als je 2e wordt, speel je langer in Moskou."

  Nu de Rode Duivels (zo goed als) zeker zijn van de 1/8e finales loont het de moeite om al eens wat verder te kijken. "Als je 2e wordt in de groep speel je tot de finale 3 keer in Moskou", weet Wim De Coninck.

  Omdat de Rode Duivels hun laatste groepsmatch afwerken na die uit groep H zullen ze al op voorhand weten wie ze zullen treffen als ze 1e worden en wie met een 2e plaats. Maar Wim De Coninck suggereert dat België zich misschien sowieso moet "laten uitzakken".

   

  "Als je 2e wordt, speel je nog 3 keer in Moskou tot en met de finale (enkel in de kwartfinales speel je in Samara): een aanzienlijk voordeel, want je moet minder reizen en je hebt ook geen velden meer met lang gras. Misschien was dát wel waarom België tegen Tunesië zo goed voor de dag kwam?"

   

  Als België zijn groep zou winnen, zou het zijn 1/8e finale in Rostov moeten afwerken. Het pad naar de finale brengt hen dan via Kazan en St-Petersburg tot in Moskou.

   

  "Met het huidige doelpuntensaldo is de kans wel groot dat België boven Engeland zal staan voor hun confrontatie. Beide bondscoaches zouden dan wel eens aan het rekenen kunnen gaan. Bewust verliezen,  kan ook nefast werken. Het zou dus wel eens een remise kunnen worden."

  Eden Hazard: "Willen niet beginnen te rekenen"

  In het Belgische kamp willen ze niet speculeren over de eerste of de tweede plaats. "We willen heel graag spelen tegen Engeland", zei aanvoerder Eden Hazard na de match. "We zullen niet rekenen. Dat doe je niet op een WK. Als je een WK-match speelt wil je winnen en eerste worden."

   

  "Ik denk ook dat het beter is voor ons om te winnen. Andere teams zullen meer onder de indruk zijn als we groepswinnaar worden en Engeland geklopt hebben."