• home
 • video
 • pas verschenen

  Chocolade-gate bij McLaren? "Altijd mensen die weleens klagen"

  Teambaas Eric Boullier denkt niet aan opstappen bij McLaren.

  Ook met een Renault-motor in de bolide draait het nog niet bij F1-renstal McLaren dit jaar en dat zorgt voor wrevel, niet alleen bij Stoffel Vandoorne, maar ook bij het personeel. De Engelse pers kreeg te horen dat het personeel slechts een reep chocolade kreeg voor het vele overwerk.  

  Enkele werknemers van de McLaren-fabriek in Woking zouden naar de Engelse pers gestapt zijn om te klagen over de zware werkomstandigheden. In aanloop naar de GP van Spanje moesten er overuren worden geklopt om de update klaar te krijgen. Zou McLaren, een team met een budget van 200 miljoen, overwerk vergoeden met een reep chocolade?

   

  Ook teambaas Eric Boullier zag de verhalen in de krant. "Ik vond het grappig om te lezen", zei hij. "Misschien zijn er een paar mensen slechtgezind, maar in elk bedrijf heb je weleens mensen die klagen."

   

  "We hebben 800 werknemers en krijgen veel steun. Of ik opstap? Nee.  Ik heb races en titels gewonnen met elk team. Dat kan je me niet afnemen."

   

  In de GP van Frankrijk hoopt McLaren wat competitiever voor de dag te komen. Voorlopig moeten Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne het met veertig punten stellen.