• home
 • video
 • pas verschenen

  Buitenlandse pers: "België een van grootste kandidaten voor eindzege"

  Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

  "De Rode Duivels zijn een grote kandidaat voor de eindzege."

  In België werden de superlatieven amper gespaard na de zege van de Duivels tegen Tunesië. Hoe beoordelen ze de prestatie van de Belgen in het buitenland? Op de BBC werd de loftrompet bovengehaald, en ook de overige pers is lovend. "België is het etiket van eeuwige belofte beu."

  La Gazzetta (Ita): "Gouden generatie is volwassen geworden"

  "Is België een kandidaat voor de wereldtitel? Ja", zet de Italiaanse krant duidelijk de toon. "Door het machtsvacuüm dat gecreëerd werd door het falen van de traditionele landen, kunnen er nieuwe kandidaten opstaan. België is momenteel de grootste kandidaat. De gouden generatie is volwassen geworden. Goals en veel kansen. Als er nu een defensief systeem komt, is België klaar."

   

  De krant had ook lovende woorden voor Eden Hazard en Romelu Lukaku.  Het besluit: "België moet zijn eerste grote test misschien nog wel spelen, maar er staat een sterke basiself en ook de invallers lijken goed genoeg om het einde te halen."

  L'Equipe (Fra): "Een grootse Hazard"

  In Frankrijk zag l'Equipe de Belgen hun niveau opkrikken tegen Tunesië. "De ploegmaats van Eden Hazard toonden een heel ander gelaat dan tegen Panama. Lukaku liet zijn snelheid meteen bewonderen, Meunier zorgde in de 3e minuut al voor een kans en Hazard opende de score in de 6e minuut." De krant moest wel toegeven dat de Belgen erg geholpen werden door een klungelend Tunesië.

   

  Voor Eden Hazard, de man van de match, had de krant nog een paar extra complimenten klaar. "Tegen Panama was hij beslissend door zijn passes, nu opende hij de score vanaf de stip en scoorde hij nog een tweede keer. Zijn versnellingen, zijn ingevingen en zijn dribbels waren een kwelling voor Tunesië. Een grootse Hazard."

   

  AS (Spa): "Een van de grootste kandidaten voor de eindzege"

  "België is het etiket van eeuwige belofte beu. Met deze zege tegen Tunesië ontpopt België zich tot een van de grootste kandidaten voor de eindzege en Lukaku is een van de favorieten om topschutter te worden."

   

  "De ploeg van Martinez speelt levendig voetbal, verticaal en snel. Als Hazard, De Bruyne, Carrasco of iemand anders de bal verovert op het middenveld, is de kans groot dat je een kans te zien zal krijgen. Deze match was een duidelijk voorbeeld van het potentieel van deze groep."

  Kicker (Dui): "Niet alleen basiself kan voor sensatie zorgen"

  "Zelfs al was de tegenstander "maar" Tunesië, België overtuigde en had met veel meer dan 5-2 kunnen winnen", schreef de Duitse website. "Achteraan is het team soms kwetsbaar, maar door de offensieve kracht van dit team maakt dat  niet veel uit."

   

  Ook de invallers kregen een eervolle vermelding. "Batshuayi scoorde na een voorzet van Tielemans. De twee jokers voerden een sterke show op. Het bewijs dat België niet alleen voor spektakel kan zorgen met zijn basiself."