• home
 • video
 • pas verschenen

  BBC-analisten vol bewondering: "Wat een match van België!"

  Zabaleta, Drogba en Lampard

  Zabaleta, Drogba en Lampard hebben genoten van de Belgen.

  Na de eerste match van de Rode Duivels hadden de buitenlandse analisten nog wat twijfels, maar met een demonstratie tegen Tunesië speelden de Belgen die twijfels helemaal weg. Op de BBC klonk dan ook volop de loftrompet.

  Gary Lineker had met Frank Lampard, Didier Drogba en Pablo Zabaleta heel wat mooi volk aan zijn tafel uitgenodigd. Het trio raakte fel onder de indruk van de Belgen. "Heel indrukwekkend, een hele match lang", zegt Lampard. "België bleef maar gaan. Het was nu meer een eenheid. De grote spelers waren op de afspraak. Als ze die vorm halen, is België een serieuze kracht (om mee rekening te houden)."

   

  "Wat een match van de Belgen", neemt Drogba over. "De dreiging kwam van overal. Het was echt mooi om naar te kijken. Met Lukaku haalden ze de beste spits uit de geschiedenis van hun land eraf, maar zijn vervanger Batshuayi had in een kwartier zowaar een hattrick kunnen scoren."

   

  "Het hele team was erg indrukwekkend", vindt Zabaleta. "Het zou defensief nog beter kunnen, maar aanvallend hebben ze zoveel te bieden: snelheid, talent,... Met een De Bruyne in deze vorm kun je als spits elke match wel 2 of 3 keer scoren. België is favoriet om ver te geraken."

  "Zou spelers niet laten rusten tegen België"

  Als Engeland, zoals iedereen verwacht, morgen Panama verslaat, speelt het donderdag tegen België om de groepswinst. "Ik denk dat de Engelsen vandaag niets geleerd hebben wat ze nog niet wisten", zegt Lampard. "We kennen de kwaliteiten van de Belgen al lang. Als we winnen tegen Panama, kunnen we ook gewoon naar onszelf kijken en ons afvragen: wat kunnen we doen tegen de Belgen?"

   

  "Ze spelen goed, maar slikken ook veel tegengoals. Daar liggen kansen", geeft Drogba al een voorzet. "Ik zou sowieso geen spelers laten rusten. Je moet blijven winnen om het momentum te houden. Met een zege zal je vertrouwen alleen maar toenemen."

  Hazard viert als Drogba: "Nog mooier dan zijn goal"

  Wat het panel bij de BBC ook was opgevallen: Eden Hazard vierde zijn doelpunt exact zoals Didier Drogba steeds vierde. "Je was al de mentor van Lukaku en nu ook nog van Hazard?", lachen zijn collega's. "Eigenlijk vond ik zijn viering nog mooier dan zijn doelpunt", riposteert Drogba.