• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaans kampioen Noah Lyles maakt indruk met 9"88 op 100m

  De jonge Amerikaan Noah Lyles (20) blijft verbazen in de atletiekwereld.  Met 9"88 op de 100m, een beste wereldjaarprestatie, kroonde hij zich tot nationaal kampioen. Vorige maand pakte hij op de Diamond League-meeting in Eugene al uit met een beste wereldjaarprestatie op de 200m. 

  Lyles is een specialist op de 200m, dat bewees hij al in de Diamond League. In Eugene zorgde de spurtbom met een persoonlijk record (19"69) voor een evenaring van de beste wereldjaarprestatie van de Zuid-Afrikaan Clarence Munyai.

   

  Maar Lyles kan ook een aardige 100 meter sprinten. Op de nationale atletiekkampioenschappen in de Verenigde Staten klokte hij in de halve finales af op 9"89, een persoonlijk record en een evenaring van de tijd van Michael Rodgers.

   

  In de finale deed hij nog een fractie beter. Ronnie Baker leek na een blitzstart de zege te pakken, maar Lyles schakelde in de laatste 25 meter nog een versnelling hoger. Met 9"88 heeft hij niet alleen de Amerikaanse titel, maar ook een tweede beste wereldjaarprestatie op zijn naam staan.

   

  Christian Coleman, wereldrecordhouder op de 100m indoor, en wereldkampioen Justin Gatlin stonden niet aan de start. "Maar deze tijd toont wel dat ik me kan meten met de grote jongens. Twee beste wereldjaarprestaties, ik voel me gezegend", zei Lyles.