• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kan alleen interpreteren dat interpreteerders te veel hebben gedronken"

  Villa Sporza, met Johan Verbist in een computerbeeld bovenaan op het scherm.

  Villa Sporza van vrijdag 22 juni heeft duchtig nagekaart over de 3 WK-matchen van de dag en wierp uiteraard ook al een stevige blik op de tweede opdracht van de Rode Duivels. Hieronder ziet u enkele opmerkelijke fragmenten uit het programma.

  "We zijn saai, omdat we een voetbalploeg zijn"

  Op matchdag -1 daagde de internationale pers massaal op voor de persbabbels van Axel Witsel en Roberto Martinez. Sporza-reporter Wouter De Smet draaide er een reportage over en die werd getoond in Villa Sporza.

   

  Zo zien we hoe de Nederlandse tv-journalist Bert Maalderink het woord neemt en zich hardop afvraagt hoe het komt dat het Belgische WK-verblijf zo rimpelloos verloopt.

   

  "Do you speak Dutch?, vraagt Maalderink aan de bondscoach. Waarop Martinez meteen gevat inpikt: "Smakelijk!"

   

  Maalderink, in het Nederlands: "Het is zo rustig in de Belgische selectie, het is bijna saai. Hoe komt dat?"

   

  Martinez, in het Engels: "We willen saai zijn, wij zijn dan ook een voetbalploeg. Wij willen niet om de verkeerde reden in de krant komen."

  "Als het echt warm wordt, is het afzien"

  Het wordt warm vandaag in Moskou, waar de match tussen België en Tunesië plaatsvindt. Al zou de temperatuur in het stadion zelf door de schaduw een paar graden lager liggen dan buiten het stadion.

   

  "Mja, die hogere temperatuur kan lastig worden", zegt Marc Degryse. "Het is verre van ideaal, dat is afzien. De ene kan er beter tegen dan de andere."

   

  Jan Mulder: "Het veld is droger en daar heeft de aanvallende partij meer last van. Maar 2 graden meer of minder: dat lijkt me geen doorslaggevende factor."

   

  Degryse: "Op het WK '94 was het drukkend warm in Florida. Toen lagen Marc Emmers en Lorenzo Staelens tijdens de rust aan de baxter. Die hadden zuurstof nodig..."

  "Mitrovic was heel sterk"

  Aleksandar Mitrovic speelde een mooie rol in Servië-Zwitserland. De ex-Anderlecht-spits scoorde de 0-1. Uiteindelijk mocht zijn treffer niet baten, want Servië verloor met 2-1.

   

  Heleen Jaques: "Op bepaalde momenten keerde Mitrovic zelfs terug tot de eigen 16. Hij was heel sterk aan de bal en gebruikte goed de ruimte."

   

  "Mitrovic was heel sterk, niet alleen aanvallend", vindt Dennis van Wijk. "Hij duwt, trekt en sleurt: ze hangen met 2 man aan hem, maar nog wint hij het duel."

   

  Na de sportieve prestatie van Mitrovic gaat het gesprek voort over een betwiste fase met de Serviër en de rol van de VAR.


  Karl Vannieuwerke krijgt de Belgische scheidsrechtersbaas Johan Verbist aan de lijn. De analisten in de studio zijn het niet eens met Verbist en de interpretatie van bepaalde fases. 

   

  Jan Mulder: "Ik kan alleen maar interpreteren dat de interpretatie van de interpreteerders bij de VAR een glaasje te veel gedronken hebben."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.