• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Bommel lost Cocu af als hoofdcoach van PSV

  Van Bommel speelde jarenlang voor PSV.

  Van Bommel speelde jarenlang voor PSV.

  Trainerswissel bij PSV. Mark van Bommel (assistent-bondscoach van Australië) trekt na het WK naar Eindhoven. Hij volgt bij PSV Phillip Cocu op, die naar Fenerbahçe vertrekt.

  Mark van Bommel (41) is kind aan huis bij PSV. Als speler veroverde hij 4 keer de landstitel met de club uit Eindhoven. Na passages bij Barcelona, Bayern München en AC Milan sloot hij zijn carrière ook af bij PSV.

   

  Momenteel vertoeft Van Bommel nog in Rusland, waar hij bij Australië de assistent is van bondscoach Bert van Marwijk. "Direct na de laatste WK-match van de Socceroos keert Van Bommel terug naar Eindhoven om met zijn nieuwe baan te beginnen", meldt PSV.

   

  Van Bommel neemt bij PSV het roer over van Phillip Cocu, die naar Fenerbahçe verhuist. "Het is allemaal heel snel gegaan", zegt PSV-directeur Toon Gerbrands. "We weten dat een succesvol iemand als Cocu op een dag met de mededeling kan komen dat hij vertrekt. Maar we zijn goed voorbereid."

   

  PSV kroonde zich afgelopen seizoen voor de 24e keer tot landskampioen.