• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesische bondscoach: "Belgische verdediging onder druk zetten"

  Maaloul beseft dat zijn ploeg nu punten moet pakken.

  Na de nederlaag tegen Engeland kan Tunesië zich zaterdag geen nieuw puntenverlies veroorloven tegen België.  Bondscoach Nabil Maaloul voelt de druk, maar gelooft in de kansen van zijn team.  "We hebben respect voor de Belgen, maar we moeten uitgaan van onze eigen sterkte."

  "Lukaku en Hazard kunnen op elk moment gevaarlijk zijn"

  Tunesië hield op de openingsspeeldag lang stand tegen Engeland, tot Harry Kane de Engelsen in de toegevoegde tijd alsnog de volle buit bezorgde. "We voelen de druk door die nederlaag", zei Maaloul op de persconferentie in Moskou. "België is bovendien een sterke tegenstander en dat vergroot de druk nog meer."

  "We moeten onze uiterste best doen om de wedstrijd tegen België te winnen en vermijden dat we dezelfde fouten maken als tegen Engeland. België heeft een sterke aanval, Lukaku en Hazard zijn op elk moment gevaarlijk. Ook hun middenvelders zijn zeer goed."

   

  Toch wil Maaloul voluit voor de drie punten gaan. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte. We gaan proberen aan te vallen en de verdediging van de Belgen onder druk te zetten."

   

  Welke elf namen we morgen aan de aftrap mogen verwachten, gaf Maaloul nog niet prijs. Over z'n tactiek was hij spraakzamer. "We starten net zoals tegen Engeland met een 4-3-3, maar mijn spelers moeten flexibel zijn. Onze opstelling kan snel veranderen tijdens de wedstrijd."

  We moeten vermijden dat we dezelfde fouten maken als tegen Engeland.

  Nabil Maaloul

  Khazri: "België is 1 van de WK-favorieten"

  Aanvoerder Wahbi Khazri zat naast z'n coach tijdens de persconferentie. Ook hij beseft dat het geen makkelijke klus wordt tegen de Rode Duivels. "België heeft een heel sterke ploeg met veel getalenteerde spelers. Het is 1 van de favorieten voor de wereldtitel."

  "Maar we weten dat ze ook zwaktes hebben zoals alle teams. Die moeten we voluit uitbuiten. Offensief hebben we te weinig gebracht tegen Engeland, maar daarom moeten we niet alles in vraag stellen. We hebben grote kwaliteiten en ik denk dat we dat morgen gaan tonen. Ik voel dat iedereen er vertrouwen in heeft en een grootse match wil spelen. "

   

  Bij een nederlaag tegen België dreigt de uitschakeling voor Tunesië. "We kunnen zonder druk spelen, want we hebben niks te verliezen. We zijn in staat om België te verslaan, zei Khazri.