• home
 • video
 • pas verschenen

  Real Madrid heeft een nieuwe keeper: 19-jarig talent uit Oekraïne

  Loenin

  Loenin moet de concurrentie aangaan met Navas.

   Real Madrid heeft een nieuwe doelman gestrikt en die heet niet Courtois of Allison. De 19-jarige Andri Loenin maakt de overstap van Zorja Loegansk naar. De Oekraïner tekent een contract van 6 seizoenen bij De Koninklijke.

  Real Madrid aast op een nieuwe doelman en de namen van topdoelmannen zoals Thibaut Courtois, Allison en De Gea circuleren al een tijdje. De Champions League-winnaar kondigde vandaag de komst van een nieuwe keeper aan, maar het is nog niet de grote vis waar fans op zitten te wachten.

   

  Het gaat over de 19-jarige Andri Loenin. Het keeperstalent komt over van het Oekraïense Zorja Loegansk, waar hij afgelopen seizoen de vaste waarde was in doel. Hij wordt beschouwd als de vervanger van Luca Zidane, die mogelijks vertrekt bij Real Madrid.

   

  "Loenin maakte in de Europa League indruk met zijn kwaliteiten. Op zijn jonge leeftijd heeft hij toch al meer dan 40 wedstrijden in de Oekraiënse eerste klasse achter de rug", klinkt het op de website van Real Madrid.

   

  De Oekraïense goalie speelde van 2016 tot 2017 ook al voor Dnipro vooraleer hij naar Loegansk verhuisde. Hij heeft op zijn jonge leeftijd ook al 2 caps op zijn naam staan.

   

  Hoeveel de keeper juist heeft gekost, is niet duidelijk. Er wordt gespeculeerd over een transfersom van 14 miljoen euro.