• home
 • video
 • pas verschenen

  "Huilende Neymar is voer voor psychologen"

  Neymar Jr huilt tranen met tuiten

  Neymar Jr huilt tranen met tuiten.

  Neymar Jr barstte na de 2-0 tegen Costa Rica op het veld in tranen uit. De Braziliaan liet zijn emoties de vrije loop. "Voer voor psychologen", zegt de ene. "Pure ontlading van niet te harden spanning", meent de andere.

  Na het laatste fluitsignaal zakte Neymar Jr op zijn knieën en verborg hij zijn gezicht in zijn twee opengevouwen handen.

   

  "Dit kan toch alleen maar te maken hebben met gigantisch veel stress, want het is nu toch niet dat Neymar de beslissende goal heeft gemaakt in de finale van de Wereldbeker?", vroeg commentator Peter Vandenbempt zich af.

   

  Analist Youri Mulder ging nog een stapje verder. "Dit is voer voor psychologen", zei Mulder.

   

  Even met Jef Brouwers bellen dan maar. "Ik denk dat dit pure ontlading was", zegt Brouwers.

   

  "De opbouw van de spanning tijdens de wedstrijd en de spanningen met de scheidsrechter en de toeschouwers hebben tot een bijna niet te harden spanning geleid. Zeker niet omdat Neymar dan zelf ook nog eens scoorde."

   

  "Niet elke speler barst in huilen uit. Elke mens reageert op zijn manier. Sommigen zijn onwaarschijnlijk blij en omhelzen andere spelers of lopen nog eens rond het veld. Bij Neymar komt het op deze manier tot uiting."

   

  "Neymar torst de hoop van een hele natie. Als je mentaal en fysiek leeg bent, en als daarbij ook alle agressie verdwenen is, dan kan het dat je zoals Neymar in elkaar zakt."

  De huilpartij van Neymar na de zege tegen Costa Rica:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Sterkste eigenschap van Ronaldo is zijn immens grote ego"

  Voor een topper als Lionel Messi is de spanning ook niet te harden, zeker nu Argentinië op het randje van de eliminatie balanceert.

   

  Brouwers: "Messi is nog een ander type. Hij is geen speler die een ploeg tactisch bij elkaar houdt. Hij moet het hebben van flitsen en onverklaarbare acties. Hij draagt de ploeg niet, terwijl hij dat op dit WK wel moest doen."

   

  "Messi moest op dit WK in zijn team voor alles zorgen. Hij is een onwezenlijk goeie voetballer, maar dat betekent niet dat je een leider bent. Messi is geen leider."

   

  In tegenstelling tot Cristiano Ronaldo? Brouwers: "De sterkste eigenschap van Ronaldo is zijn immens grote ego. Omdat het zo groot is en omdat hij er echt door gestimuleerd wordt, zal hij een prestatie leveren die nog net iets groter is dan dat ego."

   

  "Als mensen je een ego toebedelen, zoals bij Messi, ga je daaronder gebukt. Dan lijd je. Talent hebben is een cadeau, maar wat doe je ermee als voetballer? Dat blijft vaak onderbelicht: wat kan een voetballer en wat kan hij niet?"

  Omdat het ego van Ronaldo zo groot is en omdat hij er echt door gestimuleerd wordt, zal hij een prestatie leveren die nog net iets groter is dan dat ego."

  Neymar had een paar keer ruzie met ref Kuipers: