• home
 • video
 • pas verschenen

  Losada: "Manier waarop Messi speelde, is niet te begrijpen"

  Losada nam een maand geleden afscheid als voetballer bij Beerschot--Wilrijk.

  Pijnlijke avond gisteren voor Hernan Losada. De Argentijn zag live in het Nizhny Novgorod-stadion hoe Argentinië kansloos onderuit ging tegen Kroatië. “Individueel is er veel kwaliteit, maar als ploeg functioneert Argentinië niet.”

  "Argentinië had Messi nodig, maar hij was niet bij de les"

  Het was pijnlijk om te zien, de tristesse bij de Argentijnse supporters in het stadion na de 3-0-pandoering tegen Kroatië. Ook Hernan Losada deelde in het verdriet. "Ik ben heel teleurgesteld. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor Messi en de hele ploeg. En vooral voor de bijna 35.000 toeschouwers die vanuit Argentinië naar Rusland zijn gekomen", zegt Losada, die op het WK is voor voetbalkrant.com.

   

  Alle ogen waren weer gericht op Lionel Messi, maar die straalde gisteren niet al te veel geestdrift uit. Tijdens volkslied gaf hij al een twijfelachtige indruk. "De lichaamstaal van Messi was niet ideaal. De ploeg had hem nodig gisteren en hij was jammer genoeg niet bij de les. De manier waarop hij zo'n belangrijke wedstrijd speelde, is eigenlijk niet te begrijpen."

   

  Bij het zoeken naar een oorzaak voor de Argentijnse blamage, lijkt vooral bondscoach Jorge Sampaoli de gebeten hond. "In de Argentijnse pers wordt gezegd dat de relatie tussen de Argentijnse coach en de spelers niet goed zit.  Sampaoli ligt zwaar onder vuur, maar er is ook kritiek op de spelers."

   

  "Deze gouden generatie heeft tot dusver geen enkele titel gewonnen. Er wordt zelfs gezegd dat Sampaoli niet de bondscoach zal zijn voor de komende match tegen Nigeria. Zo erg is het het."

  Sampaoli ligt zwaar onder vuur. Er wordt in de Argentijnse pers zelfs gezegd dat hij niet de bondscoach zal zijn voor de komende match tegen Nigeria.

  Hernan Losada

  "Hopelijk een mirakel in Sint-Petersburg"

  Sampaoli ging na de wedstrijd door het stof en nam alle verantwoordelijkheid voor de nederlaag. "Het is onbegrijpelijk. Hij had 4 à 5 weken om goed voorbereid te zijn en hij is tweemaal in de fout gegaan met zijn systeem en zijn opstelling. Nu is het te laat", zegt Losada.

  “Hij is van 3 naar 4 verdedigers overgeschakeld. Als je met 3 achteraan wil spelen,
  heb je automatismen nodig. De spelers moeten gewend zijn aan het systeem en
  overtuigd zijn dat dat de beste tactiek is. Dat was op het veld niet te zien.”

   

  Sampaoli is de zoveelste Argentijnse bondscoach die z'n tanden stukbijt op deze generatie. "Individueel zijn de spelers goed,  maar het grote probleem is dat ze als ploeg niet kunnen functioneren. Op een jaar tijd zijn er 3 bondcoaches gepassseerd. Er is geen systeem, als ploeg hebben ze nooit een manier gevonden om te presteren."

   

  Gelooft Losada nog in de kansen van Argentinië? "Morgen zit ik bij België-Tunesië en daarna vertrek ik naar Sint-Petersburg voor Argentinië-Nigeria. Hopelijk krijgen we daar een mirakel en kan Argentinië zich toch nog kwalificeren. We zijn afhankelijk van  de andere resultaten. Voor zo’n goede ploeg zou dit nooit mogen gebeuren."

  "Nigeria heeft gewonnen tegen IJsland en dus heeft Argentinië nog een kans om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Het geloof is er nog wel, maar als Argentinië zo blijft spelen, zal het snel weer naar huis moeten." 

  Bekijk hier het interview met Losada: