• home
 • video
 • pas verschenen

  Longvliesontsteking houdt Keisse weg van BK en de Tour

  Iljo Keisse.

  "Ik wens mijn ploegmaats veel succes."

  Iljo Keisse zal zondag niet aan de start staan van het BK wielrennen. Hij moet rusten door een longvliesontsteking. Hij mist daardoor ook zijn kans om deel uit te maken van de ploeg die namens Quick-Step naar de Ronde van Frankrijk trekt.

  Quick-Step zal zondag in Binche met zes in plaats van met zeven renners starten op het Belgisch kampioenschap. Iljo Keisse moet passen door een longvliesontsteking. De 35-jarige renner zal enkele weken aan de kant staan en kan dus ook niet mee naar de Tour. Hij zat nochtans in de voorselectie van Quick-Step.

   

  "Ik ben triest en gefrustreerd", schrijft hij op Twitter. "Ik heb zo hard gewerkt om goed te zijn in deze periode."

   

  "Maar dit hoort ook bij het leven als sportman. Ik wens mijn ploegmaats veel succes de komende weken en kijk nu al uit naar mijn terugkeer in het peloton."