• home
 • video
 • pas verschenen

  Justin Kluivert is officieel van AS Roma, Ajax krijgt 17 miljoen euro

  Justin Kluivert arriveerde al meer dan 10 dagen geleden in Italië om zijn transfer naar AS Roma af te ronden. Nu is de deal eindelijk helemaal rond. De jonge Nederlander komt over van Ajax. Roma betaalt 17,25 miljoen euro voor de flankaanvaller.

  Het was al een tijdje duidelijk dat Justin Kluivert volgend seizoen bij AS Roma zou voetballen. Nu hebben beide clubs het nieuws ook officieel bekendgemaakt. Ze gaven ook meteen de details van de transfer prijs.

   

  De zoon van Patrick Kluivert tekent in Rome een contract tot juni 2023. Ajax ontvangt 17,25 miljoen euro. Dat transferbedrag kan door bonussen eventueel nog oplopen tot 22,75 miljoen.

   

  De 19-jarige flankaanvaller verlaat zo de club waar hij zijn opleiding genoot. Hij speelde er 56 duels voor het eerste elftal en scoorde 13 keer. "Ik voel me fantastisch", zegt Kluivert op de website van AS Roma. "Roma is een fantastische club voor mij. Ik denk dat ik hier een grotere en betere speler kan worden. Ik kan hier leuke dingen doen." 

  Het eerste interview van Kluivert bij AS Roma