• home
 • video
 • pas verschenen

  Dylan Borlée loopt snelste chrono, maar heeft nog geen EK-ticket op zak

  Dylan Bolée loopt.

  Dylan Borlée (archief) kon niet onder de EK-limiet duiken.

  Dylan Borlée heeft op een IAAF-atletiekmeeting in Madrid zijn beste tijd van het seizoen gelopen. Hij klokte na 400 meter precies af op 46 seconden.  Daarmee blijft hij wel nog nipt boven de EK-limiet (45"89).

  Het EK atletiek staat in augustus op de kalender, maar een aantal atleten moet nog op zoek naar een ticket voor dat toernooi in Berlijn. Dylan Borlée heeft individueel nog geen plaats veroverd, maar komt wel steeds dichter bij de gevraagde limiet.

   

  Op de meeting in Madrid liep hij in de B-reeks naar 46 seconden. Daarmee ging hij zes honderdsten sneller dan in Oordegem begin deze maand. Het is zijn snelste tijd dit seizoen. Voor een EK-ticket volstaat het echter nog niet. Ook zijn broers Kevin en Jonathan Borlée zijn nog niet geplaatst voor Berlijn.

  Eline Berings wint de 100 meter horden

  Eline Berings heeft haar ticket voor het EK wel al op zak. Zij tankte nog wat extra vertrouwen in Madrid. De hordeloopster won er met een chrono van 13"01.

   

  Polsstokspringer Ben Broeders, ook al geplaatst voor het EK, geraakte niet over zijn aanvangshoogte van 5 meter 21 centimeter.