• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Lions verliezen 73e derby der Lage Landen

  Ploegfoto Belgian Lions

  De Belgian Lions hebben nog een waterkans om het WK te halen.

  De Belgische basketbalmannen hebben een oefenduel tegen Nederland verloren met 60-66. De match in Pepinster was voor de Belgen een voorbereiding op hun laatste twee WK-kwalificatiematchen.

  Het was de 73e ontmoeting tussen België en Nederland op het parket. Bondscoach Eddy Casteels kan niet rekenen op heel wat geblesseerde Lions en Quentin Serron, Elias Lasisi en Hans Vanwijn werden gespaard. 

   

  Het verschil tussen beide teams lag vooral in de driepunters en de vrijworpen, waar België met slaagpercentages van respectievelijk 26% en 41% geen al te beste beurt maakte. Sam Van Rossom was met zijn 20 punten, 5 intercepties, 5 rebounds en 2 assists de uitblinker. 

   

  Na deze Belgische nederlaag is de stand in de onderlinge duels 48-25 in het voordeel van ons land.

   

  Het was de laatste wedstrijd voor de Belgen twee cruciale matchen spelen met oog op deelname aan het WK in 2019. België, dat op de vierde en laatste plaats staat in kwalificatiegroep E speelt volgende week tegen Rusland en Bosnië-Herzegovina in de Lotto Arena. Om nog kans te maken op een ticket voor de tweede kwalificatieronde voor het WK moeten de Belgian Lions beide wedstrijden (met een minimum van 8 punten verschil tegen Rusland en 3 punten tegen Bosnië) winnen.