• home
 • video
 • pas verschenen

  Vuelta-baas: "Vuelta kan maar beginnen, als winnaar van 2017 bekend is"

  De baas van de Ronde van Spanje maakt zich zorgen.

  De baas van de Ronde van Spanje maakt zich zorgen.

  Wanneer komt er eindelijk een uitspraak in de zaak-Froome? "Hoe langer het duurt, hoe ingewikkelder. Ik weet niet wat we zouden doen als Froome de Vuelta wil rijden", zegt Vuelta-baas Javier Guillen.

  Guillen: "Van de Giro onthouden mensen vooral zaak-Froome"

  Vijfvoudig Tour-winnaar Bernard Hinault zei al dat het peloton moet staken, als Froome mag starten in de Ronde van Frankrijk. Vuelta-baas Javier Guillen stelt het niet zo cru, maar wil wel snel duidelijkheid.

   

  "Als mensen over de voorbije Giro spreken, hebben ze het meteen over Froome. En of hij beter niet geschorst was", zegt Guillen in Marca. "Dat is jammer voor de Giro, want was het een spectaculaire en emotionele ronde."

   

  "Er moest al een beslissing gevallen zijn in de zaak-Froome voor de Giro en dat is niet gebeurd. Hopelijk krijgen we klaarheid voor de Tour. Dat is het beste voor de wielersport en Team Sky."

   

  "Ik hoop vooral dat er voor de Vuelta een beslissing is. De Vuelta 2018 kan maar beginnen, als we weten wie de winnaar van de vorige editie was. "

  "Nibali en Aru hebben Vuelta in achterhoofd"

  Over het deelnemersveld van de Vuelta kon Guillen nog niet veel kwijt. "We zijn blij dat Nibali gezegd heeft dat hij de Vuelta zal rijden. En ook Aru houdt een deelname in zijn achterhoofd. Maar er is nog niets bevestigd", zegt Guillen.

   

  "We willen natuurlijk dat de sterkste renners aan de start staan van de Vuelta. Maar we hopen niet dat ze de Vuelta rijden, omdat ze gevallen zijn in de Tour. Dat is in het verleden al vaker gebeurd. We zijn nooit gelukkig als een renner naar de Vuelta komt door een val."