• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse pers bij Duivels: "Willen België kennen voor kwartfinale"

  De Zuid-Amerikaanse journalisten waren aanwezig op de persconferentie van de Belgen.

  De Zuid-Amerikaanse journalisten waren aanwezig op de persconferentie van de Belgen.

  Niet alleen de Belgische journalisten kwamen naar de persbabbel van Youri Tielemans en Thomas Meunier luisteren, ook de buitenlandse pers toont veel interesse. "We willen weten wat we mogen verwachten in de kwartfinales", klinkt het bij de Brazilianen.

  Braziliaanse journalist: "We zijn niet zo optimistisch"

  De Brazilianen houden elke beweging van de Rode Duivels nauwlettend in de gaten, zo ook sportjournalist André Cavalcante van Fox Sports. "We weten sinds het WK in Brazilië dat België een goede generatie heeft. Op het vorige WK ging het nog moeilijk tegen Argentinië. Maar nu hebben ze meer ervaring dan vier jaar geleden."

   

  "We zijn benieuwd hoe ver de Belgen kunnen raken, want ze zijn mogelijk de tegenstander van Brazilië in de kwartfinales. We volgen ze op de voet, want we willen weten wat we mogen verwachten."

   

  "Of we bang zijn van de Rode Duivels? Brazilië is niet goed gestart tegen Zwitserland. Op dit moment zijn we niet zo optimistisch, dus het is afwachten of het beter gaat tegen Costa Rica. Als we nu nog twee goede groepswedstrijden hebben, zullen we niet bang zijn van de Belgen. Maar als we nog problemen hebben, dan wordt het uitkijken."

  "In Paraguay kennen we alle Rode Duivels"

  Soledad Franco volgt voor de Paraguayaanse media het reilen en zeilen van de Rode Duivels. "Het is dan ook een gouden generatie", zegt de journaliste. "België heeft een geweldig team dat heel ver kan geraken op het WK."

   

  "Of we de spelers ook in Paraguay kennen? Natuurlijk, we kennen ze bijna allemaal: Eden Hazard, De Bruyne, Alderweireld, Mertens, Lukaku, Witsel... We volgen hen in hun Europese en Chinese teams."

   

  "Ik zie België toch als een favoriet om het WK te winnen. Dat hebben ze toch getoond in de eerste match tegen Panama. Spanje, Brazilië en Duitsland konden niet winnen, België wel.  Ze zijn topkandidaat om de finale te halen."