• home
 • video
 • pas verschenen

  Tunesiërs beperken openbare activiteiten voor duel met België tot minimum

  De Tunesische basisploeg tegen Engeland

  Mogelijk vallen enkele spelers uit de Tunesische basis-11.

  Zaterdag kijken België en Tunesië elkaar in de ogen in het stadion van Spartak Moskou. In de aanloop naar het tweede groepsduel beperken de Tunesiërs hun openbare activiteiten tot een strikt minimum.

  De Tunesiërs spelen al enkele dagen verstoppertje. Dinsdag zagen de spelers van bondscoach Nabil Maaloul al af van het aangekondigde persmoment en vandaag vindt hun training achter gesloten deuren plaats.

   

  Na een nipte nederlaag tegen Engeland staat Tunesië samen met Panama op de laatste plaats in de groep van België. Tegen de Rode Duivels moet coach Maaloul het stellen zonder zijn geblesseerde doelman Mouez Hassen. Die is out met een schouderblessure, opgelopen in de wedstrijd tegen de Engelsen.

   

  Hassen wordt normaal gezien vervangen door Farouk Ben Mustapha. Volgens de Tunesische media zal Maaloul tegen België verschillende veranderingen doorvoeren in zijn basiself. Hij zou vooral meer nadruk willen leggen op het aanvallende compartiment.

  "Alles geven voor goed resultaat"

  "We zullen geen enkele mogelijke inspanning sparen tegen België. Want we willen een resultaat behalen dat ons naar de tweede ronde kan brengen. Onze ploeg zal haar kansen tot het einde verdedigen", zegt Maaloul.

   

  Wat onthoudt de coach van de late 2-1 van de Engelsen? "Dat de fysieke paraatheid het verschil gemaakt heeft. Al die Engelse spelers zijn het ritme van de Premier League gewoon."     

   

  Maaloul wil zaterdag de volle buit, net als zijn verdediger Oussama Haddadi, al beseft die dat de Belgen op papier beter zijn.

   

  "Het wordt heel moeilijk. De statistieken geven de Rode Duivels het voordeel, maar dat belet ons niet om alles te geven voor een goed resultaat. We willen de supporters die de verplaatsing gemaakt hebben belonen."

  Tunesische sfeer voor Engeland-Tunesië: