• home
 • video
 • pas verschenen

  Tielemans: "Kevin De Bruyne is een voorbeeld voor mij"

  Youri Tielemans amuseert zich, maar staat klaar voor de coach.

  Youri Tielemans is met zijn 21 de jongste Rode Duivel in Rusland.

  Youri Tielemans is met zijn 21 de jongste Rode Duivel in Rusland. De voetballer van Monaco is evenwel niet onder de indruk. "Ik ben al 1,5 jaar de jongste en ben het ondertussen al gewoon. Het WK? Het blijft voetbal."

  Tielemans voelt zich heel goed op deze Wereldbeker en toont dat op het trainingsveld. "Ik probeer van elk moment te genieten. Ik werk graag en hard op training."

   

  Is hij al blij om erbij te zijn of rekent hij op speelminuten? "Ik ben heel blij om hier te zijn, maar ik ben ook klaar als de coach mij op een bepaald moment nodig heeft."

   

  Als dat moment komt, zal de ex-Anderlecht-youngster niet onder de indruk zijn: "Het blijft voetbal. Het WK is dan wel het grootste evenement voor een voetballer, maar je moet altijd gefocust zijn om te spelen. Wij, bankzitters, moeten klaarstaan om de groep te helpen."

   

  Dat hij de jongste is, maakt voor hem zijn eerste WK niet nog specialer: "Ik ben al 1,5 jaar de jongste. Dat ben ik dus al wat gewoon. En qua voetbal heb ik wel al heel wat wedstrijden gespeeld."

  "Ben hier om te leren, maar kan ploeg ook al iets bijbrengen"

  Tielemans wordt gezien als de man van de toekomst, daarom nam Roberto Martinez hem ook mee. Welke stappen moet hij nog zetten en van wie kan hij leren? "Kevin (De Bruyne) is een voorbeeld : hij heeft het inzicht, bewaart altijd de kalmte en speelt altijd juist."

   

  "Ik ben hier om van zulke spelers te leren. Het is aan mij om in de toekomst mijn plaats af te dwingen. Maar ik denk dat ik met mijn kwaliteiten de ploeg nu ook al iets kan bijbrengen, ook al is mijn spel iets anders dan dat van Kevin."

   

  Martinez wil dat Tielemans een leider wordt. Wat verwacht de bondscoach dan specifiek van hem? "Ik denk dat ik niks mis om dat te zijn. Het gaat er gewoon om dat de andere spelers in grotere clubs spelen en meer ervaring hebben. En dat komt met de tijd. Ik heb doelen en ik zal die wel bereiken."

  "Engels en Frans overheersen in de groep"

  Opvallend: Tielemans drukte zich op de persconferentie in het Frans, het Nederlands en het Engels perfect uit. Wat is de voertaal in de groep? "Met de trainers spreken we natuurlijk Engels. Daarbuiten praten we vaak Frans, omdat de Nederlandstaligen het makkelijker hebben met de Franse taal dan omgekeerd. Maar iedereen doet zijn best. De taal geeft geen enkel probleem."