• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Sky: "Hinault begrijpt duidelijk niets van de zaak-Froome"

  Hinault feliciteert Froome op het Tour-podium.

  Hinault probeert verbaal oorlog te voeren met Team Sky.

  De oproep van Bernard Hinault om te staken in de Tour als Froome mag starten, is bij Team Sky in het verkeerde keelgat geschoten. "Zijn uitspraken zijn onverantwoord", reageert de Britse ploeg.

  Sky: "Uitspraken Hinault zijn nog maar eens incorrect"

  Met zijn zege in de Giro evenaarde Chris Froome vorige maand Bernard Hinault en Eddy Merckx door ook 3 grote rondes op een rij te winnen. "Maar door zijn positieve test in de Vuelta, had hij niet mogen starten in de Giro", reageerde Hinault, die het peloton ook oproept om te staken als de UCI Froome laat starten in de Tour.

   

  Team Sky heeft gereageerd op de uitspraken van Hinault. "Het is ontgoochelend dat Bernard Hinault nog maar eens uitspraken doet die feitelijk incorrect zijn. Hij begrijpt duidelijk niets van de zaak."

   

  "Hinaults commentaar is onverantwoord, hij is slecht geïnformeerd. Chris heeft geen positieve test afgeleverd, maar had wel afwijkende waarden voor een voorgeschreven astmamiddel."

   

  "Als ex-renner zal Bernard het appreciëren dat iedere atleet eerlijk behandeld wordt. En voorlopig heeft Chris nog altijd het recht om te koersen."

  "Tour-voorbereiding niet laten verstoren door ongeschoold commentaar"

  "Dit proces had normaal vertrouwelijk moeten verlopen om de atleet te beschermen en de feiten na te gaan. Jammer genoeg werd het gelekt. Het is duidelijk een moeilijke situatie. En er is niemand die zo snel mogelijk duidelijkheid wil als Chris en het team."

   

  "Chris en Team Sky zijn volledig gefocust op de Tour de France. We zullen de voorbereiding op de grootste koers ter wereld niet laten verstoren door ongeschoolde commentaren."