• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky-renner Moscon gaat vrijuit in zaak-Reichenbach

  FDJ had een zaak aangespannen tegen Moscon.

  FDJ had een zaak aangespannen tegen Moscon.

  Gianni Moscon (Team Sky) hoeft zich geen kopzorgen meer te maken over een eventuele schorsing. De Italiaan werd ervan beschuldigd Sébastien Reichenbach opzettelijk geduwd te hebben, waardoor de Zwitser een sleutelbeenbreuk opliep. Maar volgens de UCI is er onvoldoende bewijs.

  Racisme, diskwalificatie op WK, geduw

  In het peloton is Gianni Moscon (24) allesbehalve "Mister Popular". Vorig jaar slingerde hij racistische opmerkingen naar het hoofd van Kevin Reza in de Ronde van Romandië. Op het WK in Bergen werd de Italiaan gediskwalificeerd nadat hij ostentatief aan de ploegauto had gehangen.

   

  En in oktober wees FDJ Moscon als hoofdschuldige aan voor de val van Reichenbach in de Italiaanse wedstrijd Tre Valli Varesini. "Sebastien heeft zijn elleboog gebroken door gevaarlijk gedrag van Moscon", meldde FDJ toen. 

   

  De UCI liet de zaak onderzoeken door een onafhankelijk panel. Moscon werd daags na Parijs-Roubaix urenlang verhoord, net als andere betrokkenen. Het panel besliste dat er onvoldoende bewijs is om de Sky-renner te straffen.

   

  "We zijn blij dat we een streep kunnen trekken onder deze zaak", meldt Team Sky. "Het waren ernstige beschuldigingen, die Gianni en wij altijd ontkend hebben. We steunen Gianni. Hij is een jonge getalenteerde renner die van grote waarde kan zijn voor het team de komende maanden en jaren."

   

  De kans is heel groot dat Moscon volgende maand zijn Tour-debuut maakt, in steun van Chris Froome.

   

  Team Sky is blij met de beslissing