• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Verwacht binnen paar dagen akkoord met Greipel"

  Lotto-Soudal pakte goud en zilver op het BK tijdrijden, maar wil ook zondag scoren. "Onze kanshebbers? Benoot, Wellens, Vanendert, Keukeleire, Wallays, ...", vertelt manager Marc Sergeant. Hij had ook goed nieuws over André Greipel. "Het is nog een kwestie van dagen voor er een akkoord is."

  "Niet winnen, is slecht gereden voor ons op het BK"

  Het BK tijdrijden was een succes voor Lotto-Soudal. Wie zijn zondag op de weg de favorieten volgens Marc Sergeant? "Ik denk aan de traditionele namen, zoals Van Avermaet, Gilbert, Vanmarcke, Naesen, ... Maar ik verwacht ook Yves Lampaert. Het parcours is niet te onderschatten. Het wordt een lastige wedstrijd."

   

  "Wie bij ons goed is? Benoot, Wellens, Keukeleire, Vanendert, Van der Sande, ... Wallays is dinsdag gevallen dus dat is nog een beetje afwachten. Tim Wellens moest opgeven in de Ronde van Zwitserland, maar ik heb dat al een paar keer meegemaakt met hem, in de Tour bijvoorbeeld. Dan dacht ik ook dat hij niet meer boven water zou komen, maar won hij 2 of 3 weken later toch de Eneco Tour. Met hem weet je dus nooit en het parcours ligt hem."

   

  "Een BK is altijd bijzonder. Het is een tactisch spel van grote ploegen met veel renners tegen andere teams die wel kwaliteit hebben maar met minder aan de start staan. Wij moeten de controle over de wedstrijd houden. Wij zijn numeriek in het voordeel, dus als we niet winnen, hebben we een slecht BK gereden. Een tweede plaats is niet goed. Maar je kan ook op het podium staan na een goeie koers waarin er één iemand beter was. Dan moet je daar ook vrede mee nemen."

  "Greipel wil bij ons zijn carrière afsluiten en wij geven hem die optie"

  Ligt er nog een nieuw contract klaar voor André Greipel of is zijn verhaal bij Lotto-Soudal voorbij? Daar werd de voorbije dagen heel wat over gespeculeerd. "We hebben een goed gesprek gehad. Dat dossier zit op het goeie spoor. Wij zouden voor de Tour graag uitsluitsel hebben zodat we er daar vol voor kunnen gaan."

   

  "Waarom het moeizaam ging? Het is een misvatting dat wij hem maar één jaar wilden aanbieden, het ging altijd over twee jaar. Maar het ging wel over het loon, dat is ook logisch. Zijn leeftijd begint een rol te spelen. Er is respect langs beide kanten. Hij wou niet meer investeren in een nieuwe ploeg. Hij wou graag zijn carrière bij ons beëindigen en wij geven hem die optie. Het gaat nu nog over kleine dingen. Binnen een paar dagen verwacht ik een akkoord."

   

  Vorig jaar in de Tour kon Greipel geen rit winnen. "Zijn emotionele toestand was niet optimaal. Zijn moeder was doodziek. Deze winter is ze overleden. Het is raar om te zeggen, maar voor hem was dat een bevrijding. Ze hadden er allebei vrede mee. Daarna was hij herboren. In de Tour Down Under was hij al goed. Zonder zijn sleutelbeenbreuk had hij nog meer geforceerd."

  "We zijn niet de enige ploeg die de situatie van BMC volgt"

  Aast Marc Sergeant dan niet op Caleb Ewan van Mitchelton-Scott? "Of hij een optie is? Dat zou kunnen. Hij mag van zijn ploeg blijkbaar niet mee naar de Tour. Dat is toch een beetje raar. Dat zou bij ons nooit gebeuren."

   

  "De markt is sowieso nog vrij gesloten. Iedereen wacht een beetje op de toekomst van BMC. Blijft die ploeg bestaan of niet? Veel ploegen zitten op nieuws te wachten. Als er een beslissing is, zal er veel circuleren."

   

  "Greg Van Avermaet is natuurlijk financieel heel moeilijk haalbaar voor ons, maar er zijn nog andere jongens. Ik denk aan Nathan Van Hooydonck of Loïc Vliegen. Daar zit wel wat talent bij elkaar. Wij zijn niet de enige die de situatie goed volgen."

   

  "Ik hoop sowieso dat er bij ons budget nog iets bijkomt. Dan zouden we toch iets meer armslag hebben tegenover de andere teams volgend seizoen."