• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ref ontkent dat hij Portugees shirt vroeg: "Professioneel gedragen"

  Pepe en ref Geiger

  Pepe (l) en ref Geiger (tweede van rechts).

  Mark Geiger ontkent met klem dat hij gisteren tijdens de wedstrijd tussen Portugal en Marokko om een Portugees shirt gevraagd heeft.

  Het was Nordin Amrabat die de kat de bel aanbond. Aan de NOS had de Marokkaan verteld dat Geiger tijdens de rust aan de Portugese verdediger Pepe om een truitje had gevraagd.

   

  "De FIFA is ontgoocheld over wat er in de media verschenen is over scheidsrechter Mark Geiger", klinkt het in een FIFA-communiqué.

   

  "Er werd gesuggereerd dat hij om het shirt van de Portugese aanvoerder gevraagd had. Geiger ontkent dat en benadrukt dat hij zo'n verzoek niet gedaan heeft. De FIFA veroordeelt de beschuldigingen door een speler van het Marokkaanse team."

   

  "De WK-scheidsrechters hebben duidelijke instructies gekregen over hun gedrag en relatie met de deelnemende teams. We kunnen bevestigen dat Geiger zich voorbeeldig en professioneel gedragen heeft."     

  FIFA zegt Ronaldo, Amrabat zei Pepe

  Het valt wel op dat de FIFA meldt dat Amrabat gezegd zou hebben dat Geiger het truitje van de Portugese aanvoerder Cristiano Ronaldo wou. Maar in het interview met de NOS zegt Amrabat dat Geiger om het shirt van Pepe vroeg.


  De Marokkaanse winger stoorde zich aan het tijdrekken van de Portugezen en de manier waarop de Amerikaanse scheidsrechter daarmee omging. Volgens Amrabat mochten de Portugezen alles doen van Geiger.


  "Ik weet niet wat deze Amerikaanse scheidsrechter gewend is, maar hij was zwaar onder de indruk van Cristiano Ronaldo", zei Amrabat na de wedstrijd. "Ik hoorde net van Pepe dat Geiger in de eerste helft vroeg of hij zijn shirt mocht hebben. We zitten op het WK, het is hier geen circus."

  Het interview van Amrabat op de NOS: