• home
 • video
 • pas verschenen

  Sampaoli: "De rest van het team werpt een schaduw over de ster van Messi"

  Lionel Messi.

  Sampaoli: "Ik heb de tactiek bedacht. Dit is mijn verantwoordelijkheid."

  Argentinië kon na twee groepsmatchen op het WK nog maar 1 punt sprokkelen. De zware 3-0-nederlaag tegen Kroatië kwam hard aan bij Messi en co. "Dit doet bijzonder veel pijn", zei bondscoach Sampaoli na de match. "Het is mijn schuld. Ik heb de match waarschijnlijk niet goed begrepen."

  De Argentijnse doelman Willy Caballero ging bij de eerste tegentreffer pijnlijk in de fout. "Maar hij is niet de schuldige", benadrukte de bondscoach. "Ik ben de trainer. Ik ben verantwoordelijk voor de opstelling en de tactiek. Dit is mijn verantwoordelijkheid."

   

  "Ons plan voor deze wedstrijd heeft niet gewerkt. Als ik een andere tactiek bedacht had, was het misschien anders uitgedraaid. Ik heb de match waarschijnlijk niet goed ingeschat. Na de tegentreffer waren we emotioneel gebroken."

   

  De Argentijnse bondscoach kreeg ook meteen een vraag om Messi met Ronaldo te vergelijken. "We mogen die twee spelers niet vergelijken. Het Argentijnse team werpt een schaduw over de ster van Messi. Hij wordt beperkt in zijn mogelijkheden door de rest van het team."

   

  "Ik voel geen schaamte, maar verdriet. We waren heel ambitieus voor dit WK en wilden groepswinnaar worden. Dat is nu al niet meer mogelijk. Ik hoop dat de Argentijnse fans ons kunnen vergeven. We moeten alles op alles zetten tegen Nigeria."