• home
 • video
 • pas verschenen

  Peru krijgt troostprijs: Advincula breekt snelheidsrecord Ronaldo

  Luis Advincula heeft snellere benen dan Ronaldo en Lukaku.

  Cristiano Ronaldo prijkt nog steeds bovenaan op de topschutterslijst van het WK, maar zijn snelheidsrecord is hij kwijt aan Luis Advincula. De Peruaan werd geflitst aan 36,15 kilometer per uur. Rode Duivel Romelu Lukaku prijkt op de derde plek.

  Cristiano Ronaldo mocht zich lang de snelheidsduivel van het WK noemen. De Portugese aanvaller scoorde niet alleen een hattrick tegen Spanje, hij liet ook een topsnelheid van 34 kilometer per uur optekenen.

   

  De Peruaan Luis Advincula moest na de eerste speelronde vrede nemen met de tweede plek: 33,8 km/u. Maar tegen Frankrijk duwde de flankaanvaller het gaspedaal wat dieper in, goed voor een topsnelheid van 36,15 km/u. Een kleine troostprijs voor Peru, dat na twee nederlagen uitgeschakeld is op het WK.

   

  Op de derde plek prijkt nog steeds Rode Duivel Romelu Lukaku. In de overwinning tegen Panama liep hij 32,8 kilometer per uur. Voor de topsnelheid van Usain Bolt (44,72 km/u) zal hij nog even moeten oefenen.