• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht verwelkomt 26 spelers op eerste training voor het nieuwe seizoen

  Anderlecht

  De Anderlecht-spelers zijn begonnen aan hun voorbereiding.

  Ook Anderlecht is met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. In het nationale oefencomplex van Tubeke daagden 26 spelers op voor de eerste training.

  Velden op Neerpede worden nog even gespaard, eerste trainingen in Tubeke

  Omdat de velden in Neerpede nog even onbespeeld moeten blijven, is Anderlecht zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen in het centrum van Tubeke.

   

  Hein Vanhaezebrouck en zijn staf ontvingen er 26 spelers, waaronder de nieuwkomers Kristal Abazaj, Yevhenii Makarenko, Elias Cobbaut, Antonio Milic, Knowledge Musona, Luka Adzic et Thomas Didillon. Nieuwste aanwinst Ognjen Vranjes sluit pas maandag aan, wanneer de groep op stage vertrekt naar Mierlo.

   

  Internationals Leander Dedoncker, Mbodji Kara (Senegal), Lukasz Teodorczyk (Polen) en Isaac Kiese Thelin (Zweden) vertoeven nog in Rusland en waren vanzelfsprekend niet van de partij.

  "Boeckx en Didillon zullen strijden om de plek onder de lat"

  Ook doelman Matz Sels was niet aanwezig in Tubeke. De transfer van de doelman, die vorig seizoen door Anderlecht van Newcastle werd geleend, lijkt op een dood spoor te zitten. 

   

  "Als er meer dan tien nieuwe spelers moeten bijkomen, mogen we niet te veel uitgeven aan een speler", zei manager Luc Devroe. "Het financiële plaatje voor de transfer van Sels werd te groot. Boeckx en Didillon zullen strijden om de plek onder de lat."

   

  Verder was er ook van Alexandru Chipciu, Kenny Saief en Albert Sambi Lokonga geen spoor. De eerste 2 speelden na het seizoen nog interlands en krijgen nog een weekje rust. Lokonga was afwezig wegens ziekte.

  Luc Devroe

  Anderlecht-manager Luc Devroe.

  "Er gaan nog spelers bijkomen en vertrekken"

  Hein Vanhezebrouck keek met een goed gevoel terug op de eerste training. Hij gaf ook aan dat de kern voor volgend seizoen nog zal veranderen.

   

  "We waren vandaag met 22 veldspelers en vier doelmannen, maar we moeten wachten tot eind augustus", zei de coach van paars-wit. "Dan zullen we pas onze definitieve kern kennen. Er gaan nog spelers bijkomen en vertrekken."

  "We moeten vol voor de titel gaan"

  Ook dit jaar blijven de ambities van Anderlecht onveranderd. Alleen de titel is goed genoeg.

   

  "We moeten natuurlijk vol voor de titel gaan, maar we willen ook eens ver geraken in de Beker van België", legt Vanhaezebrouck de ambities voor komend seizoen uit.

   

  "Maar het zal niet makkelijk worden. Standard heeft een goed seizoen achter de rug, pakte de beker en zal dit seizoen nog beter willen doen. Club Brugge is kampioen geworden en is zich nog aan het versterken. En ook Gent en Genk zullen weer bij de titelfavorieten horen. Het wordt een spannend gevecht."

  Hein Vanhaezebrouck

  Hein Vanhaezebrouck gaat vol voor de titel.

  "De lat zal hoog liggen"

  Vanhaezebrouck beschikt over een jonge groep. Kunnen zij de druk weerstaan en de 35e landstitel voor paars-wit binnenhalen?

   

  "We hebben een spelersgroep die gemiddeld 23 à 24 jaar oud is en dan moet de groep nog veel wijzigingen ondergaan. Maar de lat zal hoog liggen. Wie niet kan volgen, valt af."

   

  "Ik heb dan ook gekozen voor een zware voorbereiding. Enkel RWDM en Heist zijn amateurteams, alle andere tegenstanders in onze voorbereiding zijn profteams. Ik wil weten wat mijn jongens waard zijn", besloot Vanhaezebrouck.

  Bekijk de interviews met Devroe, Vanhaezebrouck en Cobbaut

  Enkele tweets van de eerste training: