• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "Carrasco en ik hebben slechtste job, maar houd van dit systeem"

  Thomas Meunier voelt meer druk bij de Rode Duivels dan bij PSG.

  Roberto Martinez zal niet snel afwijken van zijn tactisch systeem met drie verdedigers en ook flankspeler Thomas Meunier is grote fan van die aanpak.  "We moeten enkel nog wat groeien in het toernooi", zegt de Rode Duivel.

  "Vermaelen is een van beste verdedigers ter wereld"

  Vertonghen en Meunier staan na één wedstrijd al op een kaart van een schorsing en dat kan problemen opleveren zolang Kompany en Vermaelen nog niet fit zijn.

   

  "De kwaliteit in de groep is goed genoeg om dat op te vangen", zegt Meunier. "Dedryck Boyata was heel goed tegen Panama. We zijn flexibel genoeg om onze taak te doen."

   

  "Die gele kaart zal me niet afremmen. Als je bij elke defensieve actie moet opletten, dan kan je je werk niet doen. Ik sta er niet bij stil. Als ik nog eens geel pak en een match geschorst ben, dan is het maar zo."

   

  Vandaag sloot Thomas Vermaelen opnieuw aan op de training van de Rode Duivels.

   

  "Het was tijd voor hem om terug te komen", aldus Meunier. "Hij is een van de beste verdedigers ter wereld. Ik houd van zijn stijl, zijn motivatie. Het is goed nieuws voor de groep dat hij terug is."

  "Druk is groter dan bij PSG, want nu moeten we oogsten"

  De Rode Duivels trainen vooral op een systeem met drie verdedigers, waarbij de flankspelers zowel aanvallend als verdedigend hun taak moeten opknappen.

   

  Volgens wingback Yannick Carrasco is dat "een heel moeilijke positie". "We hebben inderdaad de slechtste job", beaamt Meunier.

   

  "Maar ik houd van dit systeem. Offensief kan ik bijna altijd in de 16 zijn, ik kan assists geven en scoren.  In balbezit probeer ik altijd iets te brengen. Of ik me 100% voel? Ja, maar het kan altijd beter. Waarschijnlijk moeten we nog wat groeien in het toernooi."

   

  "Panama verdedigde voortdurend en dan is het moeilijk om onze kwaliteiten te tonen.  Als we tegen offensievere ploegen spelen, zal het gemakkelijker gaan.  In de tweede helft ging het beter tegen Panama: we vonden beter de ruimte."

   

  Zowel bij PSG in de Champions League als bij de Rode Duivels op het EK en het WK raakte Meunier nooit verder dan de kwartfinales.

   

  "Maar dat is niet te vergelijken. Bij PSG is het een kwestie van tijd en ervaring. Op een dag gebeurt het zeker. Bij de Rode Duivels is het compleet anders. We hebben een getalenteerde groep op zijn hoogtepunt. De druk is groter dan bij PSG, want nu moeten we oogsten."

  "Gelukkig niet in een Russische gevangenis"

  De Rode Duivels krijgen na de wedstrijd tegen Tunesië bezoek van het thuisfront. "Dat zal mentaal deugd doen", zegt Meunier. "Een goede adempauze. De coach gunt ons gelukkig veel vrijheid. We zitten niet in een gevangenis."

   

  "Gisteren zijn we gaan golfen en fietsen. We kunnen fitnessen, tafeltennissen, squashen, kaarten... Je voelt dat we een hechte groep hebben. Zelfs als we Playstation spelen, zijn we met 15 samen bezig."