• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto Soudal stelt Tour-ploeg, met 5 Belgen, op originele manier voor

  Lotto Soudal heeft zijn 8 strijders voor de Tour de France onthuld. Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt, Jens Keukeleire en Jelle Vanendert zijn de Belgen die goed nieuw kregen. André Greipel is de kopman. De selectie werd voorgesteld met een leuk filmpje, waarin de renners een WhatsApp-bericht kregen.

  Debutant De Buyst, Vanendert keert na 6 jaar terug

  Sprintbom André Greipel topt de selectie en probeert zijn rijtje van 11 ritzeges aan te dikken in Frankrijk. In de lastigere etappes mogen Tiesj Benoot en Thomas De Gendt jacht maken op Tour-glorie.

   

  Van Belgische zijde zijn ook Jens Keukeleire, Jasper De Buyst en Jelle Vanendert van de partij. De Buyst mag voor het eerst proeven van de Tour-sfeer, hij wordt een sleutelpion voor Greipel in de massasprints. Jelle Vanendert is er voor het eerst in 6 jaar weer bij. In 2011 boekte Vanendert een prestigieuze zege op Plateau de Beille.

   

  De selectie wordt aangevuld met Marcel Sieberg, de boezemvriend van Greipel, en de Pool Tomasz Marczynski. Die laatste maakt zijn Tour-debuut, vorig jaar won hij nog 2 Vuelta-ritten. Jelle Wallays (momenteel geblesseerd) viel als laatste af. 

  De Tour-renners van Lotto-Soudal op een rijtje

  • Tiesj Benoot
  • Jasper De Buyst
  • Thomas De Gendt
  • André Greipel (Dui)
  • Jens Keukeleire
  • Tomasz Marczynski (Pol)
  • Marcel Sieberg (Dui)
  • Jelle Vanendert

  Lotto stuurde de Tour-renners een bericht op WhatsApp