• home
 • video
 • pas verschenen

  Khedira: "Alleen Usain Bolt kon gaten die tegen Mexico vielen dichtlopen"

  Sammy Khedira

  Sammy Khedira bij zijn vervanging tegen Mexico.

  Zaterdag speelt regerend wereldkampioen Duitsland zijn tweede groepswedstrijd, tegen Zweden. Na de 0-1-nederlaag tegen Mexico is het afwachten of bondscoach Joachim Löw zijn basiself door elkaar schudt. Onder meer middenvelder Sami Khedira zou uit de ploeg kunnen vallen.

  Khedira kreeg na het verlies tegen Mexico veel kritiek over zich heen. Volgens Duitse media zou de 31-jarige middenvelder van Juventus dan ook niet meer in de ploeg staan tegen Zweden. Ilkay Gündogan zou zijn plaats innemen.

   

  Ook Marco Reus zou in de ploeg komen, ten koste van Mesut Özil. Maar volgens Khedira zullen die wissels niet volstaan om het tij te doen keren.

   

  "Twee spelers vervangen door twee andere zal niet alles oplossen. Als we met dezelfde mentaliteit spelen zoals tegen Mexico zal er niets veranderen", zegt Khedira.

   

  "Ik heb geen problemen met de kritiek. De mensen mogen schrijven wat ze willen en hard zijn. Ik kan daarmee leven, maar je moet weten dat de ruimte tussen het middenveld en de verdediging enorm was."

   

  "Je hebt Usain Bolt en nog een andere topsprinter nodig om zulke gaten dicht te lopen. Geen enkele Duitse speler kan dat."

  Tweets van Khedira en de Duitse bond: