• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnse coach slaat mea culpa, Mulder vraagt ontslag: "Enkel dan kan het nog"

  De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli.

  De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli.

  De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli zal ongetwijfeld de volle laag krijgen in zijn thuisland na de 3-0-nederlaag tegen Kroatië. Maar ook in de Sporza-studio werd de kritiek niet gespaard.

  Jan Mulder ergerde zich blauw aan Sampaoli, die voortdurend liep te ijsberen langs de zijlijn en een slecht stukje theater opvoerde bij de tegengoals. "Ik neem hem wel au sérieux, maar niet als trainer", fulmineerde Mulder.

   

  "Ik weet ook wel dat hij een grote reputatie heeft, maar dan moet je toch een klein beetje persoonlijkheid zien, met inhoud, behalve voor cabaret. Als je die man langs de zijlijn ziet: die heeft geen enkele rust in zich om een paar dingen te veranderen."

   

  "Die chaos bij dat schitterende doelpunt van Modric komt door deze totaal overzenuwde man." Na de 1-0 van Beric zat hij letterlijk met de handen in het weinige haar dat hij nog heeft. "Hij weet het niet meer", zag ook Marc Degryse. "Hij heeft het volgens mij vanaf het begin verkeerd gehad."

   

  Mulder: "Hij moet het juist wél weten. Kijk toch eens hoe hij reageert na die flater van Caballero. Dat is een patiënt! En toen had hij zijn jasje nog aan." Dat ging even later uit, waardoor zijn armen vol tattoos een opvallend beeld vormden. Mulder: "Dit staat voor een nachtclub. Een nachtportier kan nog wel verstand hebben van voetbal, maar dit is een hoopje wanhoop. Dat moet je niet hebben in de top van het voetbal. Echt raadselachtig."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mulder wil ontslag van Sampaoli: "Alleen dan kan Argentinië nog doorstoten"

  Sampaoli toonde zich na de match schuldbewust: "Dit pijnlijke verlies is mijn verantwoordelijkheid. De spelers waren niet op elkaar ingespeeld. Ik heb de wedstrijd wellicht niet goed gelezen." Mulder keek met open mond toe: "Dan moet je er toch automatisch achteraan zeggen: "En daarom neem ik nu mijn ontslag." Om de kwalificatie nog te bereiken moet juist hij ontslag nemen. Ik vind het wel lief van hem dat hij zegt dat hij niet deugt. "Ik kan er niets van", zei hij net.  Dat is een van de gekste dingen op dit toernooi."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.