Ga naar de inhoud

meest recent

      Hoffenheim verliest na volgend seizoen zijn wondercoach aan concurrent

       do 21 juni 2018 17:50
      Julian Nagelsmann is de jongste coach ooit in de geschiedenis van de Bundesliga.

      TSG Hoffenheim moet na volgend seizoen op zoek gaan naar een andere coach. Julian Nagelsmann wordt namelijk voor het seizoen 2019-2020 de nieuwe coach van RB Leipzig..

      Nagelsmann maakt gebruik van een exitclausule in zijn contract, waardoor hij voordat zijn verbintenis is afgelopen weg kan. Na de aankodiging van Hoffenheim liet reeksgenoot Leipzig weten dat Nagelsmann na volgend seizoen hun nieuwe coach wordt.

      Nagelsmann is amper 30 jaar. Hij is de jongste proftrainer ooit in de geschiedenis van het Duitse voetbal.

       

      Sinds 2015 coacht hij Hoffenheim. De Duitser bouwde de ploeg om van degradatiekandidaat tot topploeg. Vorig seizoen leidde hij zijn team naar een vierde plaats. Het afgelopen jaar deed Hoffenheim het nog beter met een derde plaats.

      "Geen speculaties dit seizoen"

      "Ik vind het belangrijk om vroeg duidelijkheid te geven", zegt Nagelsmann op de website van Hoffenheim. De coach wil het niet het hele seizoen over speculaties hebben.

       

      "Het wordt een bijzonder seizoen voor de club waarin we voor het eerst meedoen in de Champions League, dan moet het niet de hele tijd over mij gaan. Iedereen weet nu waar hij aan toe is."

      Het statement van Hoffenheim

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Een uur later kwam Leipzig met hun aankondiging

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.