Duyck degradeert de tegenstand op weg naar vijfde opeenvolgende tijdrittitel

  Ann Sophie Duyck.

  Ann-Sophie Duyck had weinig tegenstand in Anzegem.

  Ann-Sophie Duyck is in Anzegem voor de vijfde opeenvolgende keer Belgisch kampioene  in het tijdrijden geworden. De 30-jarige renster van Cervelo-Bigla was duidelijk de sterkste in eigen streek. Lotte Kopecky en Ellen Van Loy mochten mee het podium op.

  Duyck rijdt meer dan een minuut weg van de concurrentie

  Na vier opeenvolgende titels begon Ann-Sophie Duyck als topfavoriete aan de tijdrit. Ook Belgisch kampioene op de weg Jolien D'hoore stond op de deelnemerslijst, maar zijn rolde niet van het startpodium. Ze kwam vorige week ten val in de Britse Women's Tour en startte niet.

   

  Al na de eerste ronde was duidelijk dat er weinig te doen zou zijn aan Duyck. Ze klokte de snelste tussentijd halfweg en reed in de tweede ronde nog verder weg van haar concurrentes. Zo stak ze een paar kilometer voor het einde de één minuut voor haar gestarte Lotte Kopecky nog voorbij, goed voor haar vijfde opeenvolgende titel.

   

  Kopecky werd tweede op 1'11", veldrijdster Ellen Van Loy werd knap derde op 1'24".

  Uitslag BK tijdrijden bij de vrouwen:
  1. Ann-Sophie Duyck 28,8km in 40'00"96
  2. Lotte Kopecky + 1'11
  3. Ellen Van Loy 1'24"
  4. Githa Michiels 1'29"
  5. Julie Van De Velde 2'04"
  6. Isabelle Beckers 2'10"
  7. Saartje Vandenbroucke 2'51"
  8. Annelies Dom 3'10"
  9. Sarah Inghelbrecht 3'21"
  10. Alana Castrique 3'46"

  Het podium bij de vrouwen:

  Podium.

  Het podium bij de vrouwen.

  "Winnen was de enige optie"

  "Uiteraard ben ik zeer blij", liet Duyck weten na de race. "Ik wou hier top zijn, vermits ik niet zo ver van het parcours woon. Winnen vandaag was dus de enige optie. Het mag dan wel mijn vijfde titel op een rij zijn, zo'n kampioenentrui went nooit."