• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht laat Faes (KVO), Vancamp (Beerschot) en Doumbia (Grozny) vertrekken

  Wout Faes kennen we ook als jeugdinternational.

  Wout Faes kennen we ook als jeugdinternational.

  Sportief directeur Luc Devroe heeft het vertrek van een aantal Anderlecht-jonkies aangekondigd.  Wout Faes trekt naar KV Oostende, Jorn Vancamp beproeft zijn geluk bij Beerschot Wilrijk en Idrissa Doumbia kiest voor een Russisch avontuur bij Achmat Grozny.

  Wout Faes (20) was jarenlang kapitein van de paars-witte jeugdploegen. Maar het voorbije anderhalf seizoen leende Anderlecht de jonge verdediger uit aan eersteklassers Heerenveen en Excelsior Rotterdam.

   

  Bij het eerste elftal mocht Faes nooit debuteren. Voor de jeugdinternational wordt het in Oostende een weerzien met coach Gert Verheyen, die hij kent van bij de Belgische U19.

  De 19-jarige Jorn Vancamp kreeg wel 2 keer een speelkans bij de A-ploeg. Ook hij speelde het afgelopen seizoen op uitleenbasis in Nederland: bij degradant Roda JC. Vancamp is al de 11e aanwinst van Beerschot Wilrijk (1B).

   

  De Ivoriaan Idrissa Doumbia was het voorbije seizoen dan weer te bewonderen bij Zulte Waregem, waar hij 34 keer op het veld stond. De 20-jarige middenvelder trekt naar Achmat Grozny, de nummer 9 uit Rusland.

  Anderlecht neemt afscheid van 3 jonge spelers