• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent staat weer op trainingsveld: "Zoeken nog 2 stevige aanwinsten"

  De spelers van AA Gent op hun eerste training.

  Yves Vanderhaeghe zag zijn nieuwe groep voor het eerst in actie.

  KAA Gent is aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Yves Vanderhaeghe riep zijn groep een eerste keer samen op het oefencomplex in Oostakker. "We willen graag overwinteren in de Europa League", vertelde voorzitter Ivan De Witte al meteen over de ambities van zijn club.

  De vakantie is voorbij voor de spelers van AA Gent. Ze werden eerst medisch getest in het UZ in Gent en daarna volgde de eerste veldtraining. De supporters mochten nog niet komen kijken naar de training in Oostakker en dus konden ze aanwinst Eric Smith, de 21-jarige Zweedse centrale verdediger, nog niet in actie zien. 

   

  Gent kondigde de voorbije dagen ook de komst van Jean-Luc Dompé en Ahmed Mostafa aan. Maar voorzitter Ivan De Witte is nog niet klaar op de transfermarkt. "We hebben ons al gewapend voor komend seizoen. Dat moest ook met enkele spelers die vertrokken zijn, maar wij zijn nog volop op zoek naar twee stevige aanwinsten."

   

  "Over welke positie het gaat, of wie we op het oog hebben, zeg ik niet. Het zou andere clubs op gedachten kunnen brengen. We mogen opnieuw proeven van Europees voetbal en zouden graag overwinteren in de Europa League. Gemakkelijk wordt dat niet, maar we zijn ambitieus. In de Belgische competitie is Play-off I zeker het doel en liefst sluiten we af met een ticket voor de Champions League op zak. Ook in de beker willen we tot het einde meedoen. Met dit elftal, waar dus nog versterking bijkomt, moet het mogelijk zijn om te strijden op drie fronten."

  Enkele sfeerbeelden

  Eerst werden de spelers getest in het UZ Gent