• home
 • video
 • pas verschenen

  Spa-Francorchamps blijft op WK-kalender Formule 1 tot 2021

  De Grote Prijs van België in de Formule 1, die gereden wordt op het circuit van Spa-Francorchamps, staat tot minstens 2021 op de wereldbekerkalender. Het huidige contract met de Formule 1 liep na dit seizoen af. 

  Er was enige ongerustheid over een nieuw contract, vermits er ook onderhandelingen worden gevoerd om GP's te organiseren in Miami (VS) en Hanoi (Vietnam). Maar het contract met Spa-Francorchamps werd dus verlengd. 

  "De Formule 1 is geboren in Europa en de sport moet voor de toekomst vasthouden aan de roots terwijl er wereldwijd uitgebreid wordt. Spa-Francorchamps maakt deel uit van die fantastische historie.", liet de F1 weten. 

  Het Ardense circuit, het langste op de F1-kalender (7,004 km), is een wereldbekerrace sinds het eerste F1-seizoen in 1950.

  Vorig jaar graaide de Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) de zege mee in Spa.