• home
 • video
 • pas verschenen

  Seppe Smits: "Eindelijk "krukloos", nu weer klaarstomen voor winter"

  Seppe Smits zal pas in december weer voluit mogen gaan op training.

  Snowboarder Seppe Smits hield een kraakbeenletsel over aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en moest begin maart onder het mes.  "De zwaarste blessure uit mijn carrière", zegt hij. "Maar in oktober mag ik er weer aan beginnen."

  Seppe Smits eindigde op de Winterspelen in Pyeongchang 10e in de finale van de slopestyle. Op de Big Air sneuvelde hij al in de kwalificaties, maar hij kon niet voluit gaan door een aanslepende knieblessure. Smits ging begin maart onder het mes, goed voor een revalidatie van 6 tot 9 maanden.

   

  "Normaal reis ik tijdens de zomer naar Australië en Nieuw-Zeeland om al te beginnen trainen", vertelt Smits op Radio 1. "Maar nu mag ik er pas in oktober weer aan beginnen.  Het wordt dus eens een echte zomer voor mij."

   

  "Na drie maanden ben ik eindelijk "krukloos", het vrije leven kan weer beginnen. Ik ga nu 3 tot 4 keer per week naar de kinesist om me klaar te stomen voor volgend seizoen. Ik voel dat ik sterker kan terugkomen."

   

  "In oktober moet ik nog rustig beginnen, in november mag ik al iets meer en vanaf december krijg ik vrij spel, als alles goed gaat. Dit is de zwaarste blessure in mijn carrière. Ik heb nog nooit zo lang stilgelegen."

  Seppe Smits gooit zijn krukken weg

  Smits: "Ik ga mijn haar doneren aan Think Pink"

  Hoe langer Seppe Smits geblesseerd thuis zit, hoe langer zijn haar wordt. Hij is niet te lui om naar de kapper te gaan, maar is wel al twee jaar aan het sparen voor Think Pink. Op 30 september gaan zijn lange lokken er af tijdens de 'Race for the cure'.