• home
 • video
 • pas verschenen

  Roy Keane: "Ik had Queiroz zijn hoofd eraf moeten rukken"

  Roy Keane is analist voor ITV.

  Roy Keane is analist voor ITV.

  Roy Keane heeft zich weer eens laten opmerken. Het Ierse enfant terrible sprak zich als analist op ITV uit over Carlos Quieroz, die hij kent van bij Manchester United. "Ik had zijn hoofd eraf moeten rukken."

  Carlos Queiroz is nu bondscoach van Iran, maar heeft een verleden bij Manchester United. Hij was er assistent onder Alex Ferguson van 2002 tot 2003 en keerde na een mislukt avontuur bij Real Madrid terug bij Man.United in 2004.

   

  Roy Keane was in die periode aanvoerder bij United en verklapte hoe hij het aan de stok kreeg met de Portugees. "In zijn eerste periode bij de club had ik een goeie relatie met hem. Maar aan het einde van mijn carrière in Manchester toonde hij nog weinig respect voor mij en konden we het niet meer met elkaar vinden."

   

  "Hij stelde mijn loyaliteit in vraag en ik heb hem gezegd dat hij naar de maan kon lopen. Ik heb er spijt van dat ik zijn hoofd er niet heb afgerukt. Maar hij is wel een geweldige coach."