• home
 • video
 • pas verschenen

  Weer een record: Ronaldo is (nu alleen) Europees topschutter aller tijden

  Ronaldo na de 1-0 tegen Marokko.

  Zijn kopbaldoelpunt vroeg in de wedstrijd tegen Marokko was de 85e treffer in de interlandcarrière van de 33-jarige Cristiano Ronaldo. Geen enkele Europeaan in de geschiedenis doet/deed beter.

  De 1-0 van Ronaldo tegen Marokko:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ronaldo, maar er is ook nog een Iraniër

  Cristiano Ronaldo heeft in dit prille stadium van het WK zijn stempel gedrukt. In de Portugese opener tegen Spanje legde hij de bal 3 keer in het mandje en tegen Marokko was het al na 4 minuten bingo.

   

  De 1-0 van Ronaldo is zijn 85e doelpunt als international. Daarmee is hij alleen recordhouder in Europa. Tot voor vandaag deelde Ronaldo het record van 84 goals met de Hongaarse legende Ferenc Puskas.

   

  Als Ronaldo, die in Moskou zijn 152e interland speelt sinds zijn debuut in 2003, het wereldrecord wil aanscherpen, dan zal hij sowieso nog een aantal jaartjes moeten blijven voetballen. De Iraniër Ali Daei heeft immers 109 internationale doelpunten op zijn actief. 

   

  Ali Daei speelde rond de eeuwwisseling 5 jaar in Duitsland. Eerst bij Bielefeld, daarna voor Bayern München en Hertha BSC. Voor Hertha scoorde hij in het najaar 2 keer in de Champions League tegen Chelsea. 

   

  Maar echte bekendheid verwierf Daei dus als Iraans international. In 149 wedstrijden voor zijn land wist hij meer dan 100 keer te scoren. 

  De top 4 van Europese doelpuntenmakers:
  1. Cristiano Ronaldo (Por) - 85 goals
  2. Ferenc Puskas (Hon) - 84
  3. Sandor Kocsis (Hon) - 75
  4. Miroslav Klose (Dui) - 71
  ...
  Ter info: Romelu Lukaku is de Belgische topschutter aller tijden met 38 doelpunten.

  Statistieken: