• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step Floors rijdt het snelst tegen de klok in Adriatica Ionica Race

  Elia Viviani is de eerste leider in Italië

  Elia Viviani is de eerste leider in Italië

  De allereerste editie van de Italiaanse rittenwedstrijd Adriatica Ionica Race werd afgetrapt met een ploegentijdrit. In die 1e rit overklaste Quick-Step Floors zoals verwacht de tegenstand. De Italiaan Elia Viviani is de 1e leider.

  Met de Dauphiné, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Slovenië zijn de traditionele voorbereidingskoersen op de Ronde van Frankrijk al een paar dagen ten einde. Sinds dit jaar schrijft Italië rond deze periode een nieuwe rittenkoers bij op de wielerkalender, de Adriatico Ionica Race. 

   

  De wedstrijd voert het peloton door de regio's Veneto en Friuli-Venezia Giulia, maar heeft de ambitie om in 1 van de volgende edities de volledige Adriatische kustzone te bestrijken. Vijf etappes, waarvan 1 ploegentijdrit, 2 vlakke-, 1 heuvel- en 1 bergetappe vullen het programma in Italië van 20 tot 25 juni.

  Geen topklimmers, wel topsprinters in Italië

  De 1e editie van de Adriatica lieten de meeste klimmers aan zich voorbijgaan, maar met Elia Viviani (Quick-Step Floors) en Mark Cavendish (Team Dimension Data) zijn het kruim van de sprintersgilde wel aanwezig. 

   

  Naast de teams van beide sprinters zijn ook WorldTour-formaties Bahrein Merida, Trek Segafredo en UAE-TeamEmirates van de partij in Italië. De aanwezigheid van een Italiaanse selectie met onder meer Moreno Moser en Matteo Trentin maakt de Italiaanse rittenkoers nog wat aantrekkelijker.

  Viviani eerste leider

  De openingsrit in Italië was een vrijwel volledig vlakke ploegentijdrit, en zoals verwacht ging daarin WorldTour-team Quick-Step Floors met de bloemen lopen.

   

  Met een tijd van 25'28" was het Belgische team zo'n 14 seconden sneller dan UAE-TeamEmirates en 16 seconden sneller dan Trek-Segafredo. De Italiaan Elia Viviani mag als 1e de blauwe leiderstrui aantrekken. De volgende 2 ritten lijken spek voor de bek van de klimmers.