• home
 • video
 • pas verschenen

  Lyon laat 16-jarig toptalent met tegenzin gaan, maar vangt 20 miljoen

  Willem Geubbels

  Willem Geubbels.

  Ondanks "ongeziene aanbiedingen" heeft het 16-jarige talent Willem Geubbels geweigerd om een contract te tekenen bij Olympique Lyon. De aanvaller stapt voor 20 miljoen euro over naar concurrent Monaco.

  Er zat al een tijdje een haar in de boter tussen Willem Geubbels en Olympique Lyon. De Frans-Nederlandse aanvaller speelde al 7 jaar in de kleuren van Lyon, maar weigerde toch om een profcontract te tekenen.  Het sportieve toekomstplaatje stond hem niet aan.

   

  Met tegenzin laat Lyon het jonge talent, dat wordt beschreven als de nieuwe Karim Benzema, vertrekken. Een kans die AS Monaco niet laat liggen: het legt 20 miljoen op tafel voor Geubbels.

   

  Lyon steekt zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken: "Lyon vindt het jammer dat Geubbels niets gedaan heeft met de moeite die de trainers en leraren voor hem hebben gedaan. We wensen Willem veel succes in de rest van zijn carrière."

  Geubbels in geschiedenisboeken

  Geubbels gooide al hoge ogen in de Ligue 1. In september 2017 werd hij de eerste speler geboren in de 21e eeuw  die speelminuten kreeg in Frankrijk. Die mijlpaal vestigde hij ook in de Europa League:  tegen het Italiaanse Atalanta mocht Geubbels ook opdraven.