• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert wil tijdrittitel verlengen: "Parcours ligt me"

  Yves Lampaert kon nog niet veel klaarspelen op een tijdritfiets dit seizoen.

  Yves Lampaert kon nog niet veel klaarspelen op een tijdritfiets dit seizoen.

  Yves Lampaert wil morgen opnieuw een gooi doen naar de Belgische titel tijdrijden. De hardrijder van Quick-Step Floors ziet in Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts zijn grote uitdager. "Ik ga opnieuw voluit voor de titel."

  Yves Lampaert veroverde vorig seizoen de Belgische titel tegen de klok na een beklijvend duel met Victor Campenaerts, toen nog LottoNL-Jumbo. Ook dit jaar wil Lampaert de strijd aangaan, al heeft de Quick-Step-renner nog niet veel moois laten zien op een tijdritfiets dit seizoen.

  "Tegenstand op het BK is niet zo groot"

  "Ik reed dit jaar tweemaal in competitieverband op de tijdritfiets. Een 1e keer was dat in de Ronde van de Algarve, waar ik 23e werd. In Parijs-Nice werd ik 26e."


  "Dat zijn niet de beste resultaten, maar een Belgisch kampioenschap kan je met die wedstrijden niet vergelijken, want de tegenstand in de titelstrijd is niet zo groot."


  Het ontbreken van goede resultaten heeft het zelfvertrouwen van de titelverdediger dus niet aangetast. "Ik ga opnieuw voluit voor de titel. Campenaerts is zeker en vast een grote concurrent, net als Nathan Van Hooydonck en Laurens De Plus, maar ik geef mezelf toch ook weer een mooie kans".

  Tijdrit van 43 kilometer rond Anzegem

  Het BK tijdrijden vindt morgen in en rond Anzegem plaats. Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) bijt om 15.02u de spits af, titelverdediger Lampaert start om 18.04u, 2 minuten na Campenaerts.

   

  De renners leggen 3 rondjes van 14,4 kilometer af, goed voor een totaal van 43,2 kilometer.