• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "We denken alleen aan de match van vrijdag. Of is het zaterdag?"

  Eden Hazard

  Het leven lacht Eden Hazard ook in Rusland toe.

  0 / 0

  De Rode Duivels mochten zich een dagje ontspannen en dat klinkt Eden Hazard als muziek in de oren. Hij stond wel nog de pers te woord en maakte ook daar zijn eeuwige ontspannen, bijna laconieke indruk.

  Een dagje extra rust, dat is voor Eden Hazard altijd welgekomen. "Na een match kan ik altijd wel wat rust gebruiken", lacht Hazard, niet voor het laatst in zijn interviews bij Sporza en RTBF Sport. "Er is hier ook veel om te doen. We zijn een groep die zch makkelijk kan bezighouden: een beetje kaarten, een beetje Playstation spelen, een beetje babbelen, een beetje naar het voetbal kijken,..."

   

  We kennen Hazard als een zorgeloze speler, maar bij de rust van België-Panama leek hij Romelu Lukaku toch even de les te spellen. "Ik heb hem helemaal niet op zijn plaats gezet. Wij bekritiseren elkaar niet in deze groep. We praten wel met elkaar als we vinden dat iets beter kan."

   

  "Ik vond dat Romelu wat ver stond van Dries en mij en daarom weinig in het spel betrokken werd. Hij heeft dat aanvaard en was in de 2e helft ook meer aanwezig. Het is ook goed voor zijn vertrouwen als hij meer in het spel wordt betrokken."

   

  In de pers waren - ondanks de zege - ook wat kritische geluiden na Panama. Komen die tot bij de spelers? "Ik lees af en toe wel wat", geeft Hazard toe. "Maar gewoon om eens te kunnen lachen. Wat je soms allemaal leest! Ik denk dat kritiek moet kunnen, hoor, maar je kunt niet meer dan je maximum geven."

  "Weet hoe Afrikanen spelen van mijn tijd in Frankrijk"

  Terwijl de kraker tegen Engeland als een lekker hapje in de verte ligt te blinken, is er eerst wel nog de match tegen Tunesië. "We denken nog niet aan Engeland, alleen maar aan de match van vrijdag. Of is het zaterdag? Ja, zaterdag!", zegt Hazard in zijn typisch laconieke stijl.

   

  "Ik verwacht dat Tunesië ongeveer hetzelfde zal spelen als Egypte. Ik heb in mijn tijd bij Rijsel ook vaak tegen Afrikaanse spelers gevoetbald. Ik weet hoe ze spelen. Tunesië heeft een paar goeie spelers, maar ze zullen na hun nederlaag wel iets moeten doen tegen ons."

  "Ik mis Christian Benteke"

  "Spring je in het water?" "Als jullie kampioen worden!" "Deal!"