• home
 • video
 • pas verschenen

  "Fan" Blatter steelt de show op WK: "De mensen zijn me niet vergeten"

  Sepp Blatter.

  Sepp Blatter kwam een kijkje nemen op het WK.

  Portugal-Marokko had een opvallende gast in de tribunes. Russisch president Vladimir Poetin had ex-FIFA-preses Sepp Blatter uitgenodigd. "Het is alsof de tijd is blijven stilstaan", zegt de omstreden Zwitser.

  Sepp Blatter (82) leek na het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond FIFA persona non grata, maar tegen een uitnodiging van Vladimir Poetin zei hij geen neen.

   

  "Ik ben hier als fan. Dat is toch mooi? Dat is het mooie aan voetbal", vertelde Blatter aan de NOS. "Ik ben geen voorzitter meer, maar wel een fan. Dat is super."

   

  Onder het bewind van Blatter haalde Rusland de organisatie van dit WK binnen. "Dat ik hen dit WK gegeven heb. Ik heb hen daar een beetje bij geholpen, ja."

   

  Blatter had het over "veel emoties" bij zijn bezoekje aan Portugal-Marokko. "Toen ik gisteren in het hotel aankwam, waren er tv-ploegen. Ik dacht: er is niets veranderd. Het is alsof de tijd is blijven stilstaan."

   

  Blatter werd door heel wat fans vastgeklampt voor een foto. De ex-preses leek weer even voorzitter. "De mensen zijn me niet vergeten. In positieve of negatieve zin? Dat speelt geel rol. Je kunt niet alles goed doen."