• home
 • video
 • pas verschenen

  Carrasco: "Ben in 4 maanden China niet plots alles verleerd"

  Carrasco

  "Aanvallen: in het rood, verdedigen: in het rood."

  Yannick Carrasco kon zich nog niet echt uitleven op dit WK, maar de Belgische vleugelspeler cijfert zich met plezier weg voor de ploeg. "Het is ook moeilijk om acties te maken als je de hele tijd in het rood zit."

  Yannick Carrasco was de kilometervreter van de Belgen tegen Panama. Toch lijkt de geboren aanvaller zijn draai nog wat te zoeken op de linkerflank. "Het is de moeilijkste positie in ons systeem."

   

  "Meunier, Chadli en ik lachen soms dat we een hele match in het rood zitten. Zijn we aan het aanvallen: we zitten in het rood. Zijn we aan het verdedigen: we zitten in het rood. Zo is het moeilijk om nog fris te zijn als je acties wil maken."

   

  Carrasco werd door Vertonghen ook openlijk op zijn defensieve taken gewezen, toen de Panamese rechtsachter plots alleen voor Courtois opdook. "Het is de gewoonte dat je altijd op de posities voor je gaat roepen als er iets mis gaat. Dat zal een keeper ook doen op zijn verdedigers. Je weet op dat moment vaak ook niet wie er in fout is. Het voornaamste is dat de communicatie niet 100% was."

   

  Maar om zijn defensieve taken niet te verwaarlozen, moet Carrasco dus offensief wat inboeten. "Elke offensieve speler speelt natuurlijk liever aanvallender. Maar mijn mentaliteit is dat ik mij 100% inzet om de ploeg te helpen. Ik denk niet individualistisch: ik wil daar spelen."

  "Mensen weten niets over niveau van Chinese competitie"

  Yannick Carrasco speelt sinds de winterstop in China. Als er getwijfeld wordt aan de kwaliteit van die competitie windt de ex-speler van Atletico Madrid zich op. "Ten eerste: de mensen weten niet waarover ze praten als ze het over het niveau van de Chinese competitie hebben."

   

  "En ten tweede: ik speel er nog maar 4 maanden. Ik ben in die periode echt al mijn kwaliteiten niet verloren. Ik heb ervaring op het hoogste niveau: ik heb de finale van de Champions League gespeeld, heb tegen veel grote ploegen gevoetbald, speelde al een EK,... En ik heb alleen maar meer ervaring opgedaan."