• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Ik ben de beste Belgische tijdrijder van het moment"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts gaat voor een 2e Belgische titel in het tijdrijden.

  Donderdag vindt het BK tijdrijden plaats in Anzegem. Victor Campenaerts, huidig Europees kampioen in de discipline, is ervan overtuigd dat hij de 43,2 kilometer het snelst zal afleggen.

  Victor Campenaerts werd in 2016 een eerste keer Belgisch kampioen tijdrijden. Vorig jaar werd hij, ondanks een val, toch nog tweede achter die andere Belgische tijdritspecialist Yves Lampaert. Dit jaar wil de renner van Lotto-Soudal revanche nemen.

  "Ik ben de beste Belgische tijdrijder van het moment"

  "Ik ben de beste Belgische tijdrijder van het moment", laat Campenaerts er geen twijfel over bestaan over wie er nu morgen Belgisch kampioen tijdrijden zal worden.

   

  "Ik wil donderdag opnieuw de nationale trui veroveren. Vorig jaar verloor ik die jammer genoeg aan Lampaert door een val. Omdat ik echter enkele weken later Europees kampioen tijdrijden werd, kon ik mijn ontgoocheling snel doorspoelen."

   

  "Deze week krijg ik een nieuwe kans om Belgisch kampioen tijdrijden te worden en die wil ik met beide handen grijpen. De eerste plaats is de enige die voor mij van belang is."

  Lampaert

  Wordt Yves Lampaert ook dit jaar de grootste concurrent van Campenaerts?

  "1. Campenaerts, 2. Lampaert, 3. De Gendt"

  De voornaamste concurrent van Campenaerts lijkt ook dit jaar weer Yves Lampert te zijn. 

   

  "Ik denk dat het podium zal zijn: 1. mezelf, 2. Yves Lampaert, 3. Thomas De Gendt. De voorbije twee edities draaiden uit op een strijd tussen mezelf en Lampaert en hij zal ook dit jaar weer mijn grootste concurrent zijn."

   

  "Ik hoop dat ik bij het laatste tussenpunt al zeker kan zijn van mijn zaak, maar ik denk dat het opnieuw nipt zal zijn tussen mij en Lampaert", besluit de 26-jarige Hobokenaar.