• home
 • video
 • pas verschenen

  Burger King biedt excuses aan na seksistische WK-advertentie

  Voor Burger King Rusland is het niet de 1e sexistische WK-advertentie.

  Voor Burger King Rusland is het niet de 1e sexistische WK-advertentie.

  Hamburgerketen Burger King heeft zich op het Russische sociale medium Vkontakte geëxcuseerd voor de seksistische WK-advertentie die het bedrijf gisteren had gelanceerd. "We bieden onze excuses aan, de advertentie was beledigend."

  Beloning voor Russische vrouwen

  De advertentie maakte gewag van een beloning als Russische vrouwen de beste Russische voetbalgenen zouden doorgeven en zo het succes van het Russische nationale voetbalteam in de volgende jaren zouden verzekeren. 

   

  De Amerikaanse hamburgerketen was waarschijnlijk geïnspireerd door andere Russische WK-advertenties, die vaak seksistische stereotypes hanteren. De advertenties die rond het WK in Rusland seksistische clichés hanteren zouden immers de pan uitrijzen.

   

  Burger King excuseerde zich vandaag op het Russische sociale medium Vkontakte. "We bieden onze excuses aan voor de gepubliceerde advertentie, het was te beledigend." Vrouwenrechtenactivisten kaartten al langere tijd de grootte van de problematiek aan, nu krijgen die klachten dus gehoor.