• home
 • video
 • pas verschenen

  Boussoufa: "Ik hoop dat België nog ver geraakt op het WK"

  Mbark Boussoufa

  Mbark Boussoufa

  Marokko is na 2 wedstrijden al uitgeschakeld op het WK. Peter Vandenbempt sprak na afloop van Portugal-Marokko met Mbark Boussoufa. "Het is jammer dat we onze supporters niet blij konden maken", zegt de Nederlandse Marokkaan.

  Marokko toonde positief voetbal in zijn eerste twee wedstrijden, maar moet toch naar huis na de eerste ronde. "Als je het niet verdient, is het misschien makkelijker om te zeggen dat je hier niet veel te zoeken hebt. Maar als je 2x de betere ploeg bent, is het zuur om naar huis te moeten", zegt Mbark Boussoufa.

   

  "In voetbal moet je het verschil maken door te scoren en dat misten we. Voor de rest was alles heel goed. Soms is voetbal oneerlijk en krijg je niet wat je verdient. Tegen Portugal moesten we een penalty krijgen en bij hun doelpunt was er ook een duw. Maar daar mogen we het niet op steken. We hadden zelf het verschil kunnen maken en dat hebben we niet gedaan."

   

  "Het is jammer dat we onze supporters niet blij konden maken. Het was 20 jaar geleden dat Marokko nog eens een WK speelde. Dan wil je toch iets laten zien. We hadden wel wat meer verdiend. Nu moeten we dit accepteren en verder gaan."

  "Wens België het beste op dit WK"

  Voor de terugreis naar Marokko rest er wel nog één opdracht: een duel met Spanje. "Dat is toch een mooie affiche", zegt Boussoufa. "Het zal niet makkelijk zijn. We moeten dezelfde inzet tonen en positief zijn naar de wedstrijd toe. Dat hebben we ook laten zien tegen Portugal."

   

  "Of ik nog een boodschap heb voor de Belgische voetbalfans? Ik wens België het allerbeste op dit WK. Jullie hebben een fantastische ploeg. Ik hoop dat België nog ver geraakt op het WK."

  Boussoufa liet Peter Vandenbempt wel erg lang wachten