• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckx: "Ik heb nul truitjes gewisseld, ik haat het"

  Frank Boeckx

  Frank Boeckx

  Frank Boeckx, Geert De Vlieger, Bob Peeters en Jan Mulder schoven woensdagavond aan aan de tafel van Karl Vannieuwerke in Villa Sporza. Anderlecht-doelman Boeckx verklapte dat hij niet tuk is op truitjeswissels.

  "Na 5-0-verlies een truitje gaan vragen: beschamend"

  Nordin Amrabat vertelde dat de scheidsrechter tijdens de wedstrijd het truitje van Pepe gevraagd had. Welke truitjes hebben de tafelgasten thuis nog liggen? Geert De Vlieger: "Bij mij liggen ze boven op zolder. Laatst kreeg ik wel een mail van een Engelsman die vroeg wat ik allemaal had liggen. Hij wilde ervoor betalen. Dat kan ik dan ook weer niet."

   

  Frank Boeckx heeft er nul: "Ik haat het als spelers na de wedstrijd truitjes gaan wisselen. Nadat we op PSG met 5-0 verloren hadden, gingen sommige spelers het truitje van Neymar vragen. Op zo'n moment moet je je schamen."

   

  In de tijd van Jan Mulder werden er nog geen truitjes gewisseld. "Dat mocht niet. Ik heb één keer een truitje gewisseld. Toen moest ik bij de voorzitter komen en die zei: "Nu kunnen we de hele set wegdoen. Wie betaalt dat?" Dat is van mijn maandloon afgetrokken. Vanden Stock had tranen in zijn ogen. "We kunnen niet meer spelen zondag."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Applaus voor de Brabançonne van De Vlieger

  Karl Vannieuwkerke toonde in Villa Sporza beelden van enkele Panamese analisten die erg geëmotioneerd waren bij het aanhoren van hun volkslied. "Dit is toch geschreven door een toneelstukkenmaker?", merkt Jan Mulder op.

   

  Geert De Vlieger blijkt de Brabançonne nog uit zijn hoofd te kennen en krijgt daarvoor een applausje van het publiek. "Het doet wel iets om dat te zingen en te horen dat de spelers naast je dat ook zingen. We wisten waarvoor we op het veld stonden als we net gezongen hadden. Wanneer de camera en de microfoon passeerden, zong ik wel wat minder luid (lacht)."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.